Slovenija
5 ogledov

Č’bel’ca v Rado’l’ci

V waldorfskem vrtcu Sončnica na Hrušici imajo otroci brezmesno prehrano, zajtrke Žurnal24 main
Waldorfski vrtec bodo dobili tudi v Radovljici. Vpis otrok je še mogoč, za šolo je premalo prijav.

Waldorfskemu vrtcu Sončnica na Hrušici, ki je trenutno edini na Gorenjskem, se bo prvega septembra pridružil še vrtec v Radovljici.

Tadeja Štular, vzgojiteljica v vrtcu Sončnica, je včeraj povedala, da je bilo po lanskem odprtju zanj veliko povpraševanje tudi v Radovljici, kjer je že prijavljenih 18 otrok, vpis je še mogoč, če pa bo vpisanih zadosti jasličnih otrok, bodo osnovali samostojno skupino. Waldorfski vrtec, ki se bo imenoval Čebelica, bo deloval v stavbi podjetja Aktuar nasproti radovljiškega doma upokojencev, na Šercerjevi 18, za otroke pa bosta skrbeli vzgojiteljici Tadeja Štular in Andreja Palčič.

V jeseniškem vrtcu je trenutno osem otrok, po besedah Štularjeve jih je na novo vpisanih že 11, sprejeli pa jih bodo največ 16; vzgojiteljici Barbari Stevanovič se bo jeseni pridružila še Sabina Lavtižar.

 
 

Otroke obravnavamo individualno, pri vsakem upoštevamo njegove talente in interese.

Tadeja Štular, vzgojiteljica v waldorfskem vrtcu Sončnica

 
Šole jeseni še ne bo
“Starši so waldorfski vrtec lepo sprejeli, saj otrokom ponudimo okolje, čim bolj podobno domačemu. Prehrana je brezmesna, vendar to ne pomeni, da morajo biti starši vegetarijanci; le v vrtcu imajo otroci zdravo, biološko pridelano hrano. Tudi igrače večinoma izdelamo vzgojiteljice same iz naravnih materialov,” je pojasnila Štularjeva.

Mesečna oskrbnina znaša od sto do 300 evrov, informacije o vpisu pa so na voljo na spletni strani www.waldorf-gorenjska.si. Prizadevajo si tudi za odprtje waldorfske osnovne šole na Gorenjskem, vendar je bilo letos premalo prijavljenih; kot je dejala Štularjeva, bi se moralo vpisati vsaj od osem do deset otrok. Prijave še zbirajo, šola pa bi delovala na Jesenicah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.