Slovenija
3624 ogledov

"Če bo odšel v vrha DeSUS, to ne bo zaradi nove službe"

Karel Erjavec Saša Despot
Bo sredin svet stranke odločilen za Karla Erjavca?

"Vse bo znano v sredo," glede špekulacij o odstopu Karla Erjavca z mesta predsednika stranke, pravijo v Desusu. Znano je, da je stranka po vložitvi nezaupnice in kandidaturi Karla Erjavca za predsednika vlade, precej razdeljena, nova ugibanja o Erjavčevem odstopu pa je sprožila tudi informacija o njegovi zaposlitvi v kranjskem telekomunikacijskem podjetju Iskratel, kjer bo Erjavec pomočnik direktorja.

Poleg poslanca Polnarja sta Erjavcu logalnost odpovedala še poslanca Branko Simonovič in Ivan Hršak. Desus ima pet poslancev. 

Izstopajo iz KUL, niso v koaliciji

V sredo zgodaj popoldne bo svet stranke razpravjal o razmerah v stranki, izstopu iz koalicije KUL, predlogu Erjavca, da na imenovanje novega generalnega sekretarja DeSUS Zlatka Ficka, nekdanjega direktorja Slovenskih državnih gozdov.

Izstopili iz koalicije in KUL

Kot je znano, je izvršni odbor je sklenil, da bodo zmerna opozicija. Tako ne bodo člani KUL, v katero so vključene opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Hkrati je Desus izstopil iz koalicije in bo deloval kot zmerna opozicija.

Glede Erjavca odprte vse množnosti

Glede tega, ali bodo razpravljalitudi o odstopu Karla Erjavca, v stranki puščajo odprte vse možnosti, lahko odstop ponudi Erjavec, lahko njegov odstop oziroma glasovanje o nezaupnici predlaga nekdo drug, lahko pa da se ne zgodi nič od tega.

Jurša: Če bo odšel z vrha stranke, to ne bo zaradi nove zaposlitve

Za pojasnilo smo vprašali tudi Karla Erjavca, vendar nam ni odgovoril. "Če bo odšel z vrha DeSUS, bo iz drugih razlogov, ne zato, ker je dobil delo v Iskratelu," pa pravi vodja poslancev Desusa Franc Jurša.

 

 

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 07:29 09.marec 2021.

    DeSUS je uničil Jajo s pomočjo trojanskih konjev in kobil .

  • leonardo 07:08 09.marec 2021.

    Izdajalcev ne mara nihče. Zato pa bo propadla ta stranka, ker trije osebki niso spoštovali odločitve stranke, pa naj bi bil katerikoli predsednik. Tu se gre za mastne plače in stolčke. Prav je naredil. Ima svoj ponos. Bravo Erjavec.

  • 55ca0cb418fe7f4267c1a6219d4af4d298d4ce60 19:30 08.marec 2021.

    Koga briga ta idiot...