Gorenjska
6801 ogledov

Karl Erjavec ima novo službo

Karel Erjavec Saša Despot
Erjavec bo v Iskratelu skrbel za vstopanje na tuje trge.

Kot poroča portal Necenzurirano, si je nekdanji kandidat za mandatarja in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec mesec dni po neuspeli konstruktivni nezaupnici že našel novo službo, in sicer v kranjskem podjetju Iskratel.

Tam naj bi opravljal naloge pomočnika generalnega direktorja Željka Puljića, zadolžen pa bo za tuje trge. Iskratel je sicer od lani v lasti avstrijske družbe S&T, a kot poroča Necenzurirano, je imel tesne stike s Puljićem že v času, ko je deloval kot minister za zunanje zadeve. Poleg tega je bil leta 2017 Puljić kandidat DeSUS za člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH), a je od kandidature odstopil. Je pa Erjavca za njegova prizadevanja že leta 2016 javno pohvalil, saj da "z gospodarsko diplomacijo pomaga slovenskim podjetjem v Rusiji, Turkmenistanu in vseh obkaspijskih državah. Brez njihove podpore bi bilo veliko teže priti do poslovnih priložnosti".

V stranki nezadovoljstvo nad Erjavcem sicer raste, na tajnem glasovanju za mandatarja naj bi ga podprl le Jurij Lep, ostali štirje poslanci pa so čedalje bolj "svojeglavi" in ne sledijo Erjavčevim željam. Vprašanje, če bo glede na novo izbiro poklicne poti Erjavec sploh še ostal v politiki. Svet DeSUS bo o razmerah v stranki sicer razpravljal v sredo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • rd2dmk2 18:23 08.marec 2021.

    vsi skupaj raje složno molimo, da ne bo šla Iskra po sledi istrabenza.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:13 08.marec 2021.

    No pa bo Korl lepo penzijo na vodilnem položaju dočakal. Večja baraba je, boljšo službo dobi.

  • duc1 17:55 08.marec 2021.

    Saj tudi DESUSA ne bo več.

Sorodne novice