Slovenija
18 ogledov

Če je Cerar premier, je Putin osvoboditelj Krima

Janšev tvit Reševalni pas/Twitter
Janša cinično pospremil članek o Miru Cerarju, objavljenem v časopisu The Economist.

Nedeljske predčasne parlamentarne volitve so budno spremljali tudi tuji mediji. O zmagovalcu volitev danes med drugim piše tudi britanski tednik The Economist. Članek nosi naslov "Prihodnji slovenski premier". Avtor navaja, da je Cerar videti "kot v šoku", razglablja, kakšna naj bi bila prihodnja koalicija ter o Cerarjevem ozadju. 

Na članek se je preko Twitterja cinično odzval predsednik SDS, drugouvrščene stranke na volitvah, Janez Janša. "Da, in gospod Putin je osvoboditelj Krima," je Janša komentiral naslov članka. Glavni viri avtorja članka pa so po trditvah Janše iz strank SD in PS. 

Naj tujina ve 

SDS je poskrbela, da so tudi v Evropskem parlamentu seznanjeni z njihovim stališčem, da so bile nedeljske volitve nelegitimne. O tem so poročali trije evropski poslanci iz vrst te stranke. Milan Zver, Patricija Šulin in Romana Tomc. "Na parlamentarnih volitvah je v Sloveniji s 34 odstotki zmagala stranka, ki je nastala pred 41 dnevi. Tak volilni inženiring je mogoč le v šibkih demokracijah. Oba rezultata pa sta neposredna posledica sodne farse Patria," je dejal Zver. 

Šulinova je dejala, da je bil prvak opozicije, Janez Janša, tik pred letošnjimi državnozborskimi volitvami obsojen in zaprt na podlagi indicev, brez dokazov. S tem so bile kršene njegove pravice, saj je po krivem obsojen. Tomčeva pa je opomnila, da pravna država ne deluje ter da v Sloveniji državljani ne zaupajo v sodni sistem. 


Komentarjev 18
  • fowler 20:16 16.julij 2014.

    prihod trojke je samo še vprašanje časa... pa naj zmaga cerar, janša, janković, shaquiri al pa brajdič... smo pač tolk v p.i.z.d.i...

  • jakapavlisic 13:03 16.julij 2014.

    Cerar je sin nekdanje partijske sekretarke, Ivan Janša pa je tudi bil partijski sekretar oz. politkomisar in član patrije, se opravičujem, partije. Ima celo partizansko ime Janez.

  • titty 12:00 16.julij 2014.

    O, marsikdo je bil zraven in zelo dobro zaslužil, zato so zdaj vsi tiho. Denar, sveta vladar.