Slovenija
158 ogledov

“Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli”

ITB Berlin, Sejem turizma EPA
V Berlinu te dni poteka ena največjih turističnih borz na svetu, ITB Berlin. Slovenija navdušuje z aktivnimi počitnicami.

Na berlinskem turističnem sejmu, ki letošnje leto poteka že 50-tič zapored, se letos predstavlja več kot 10 tisoč razstavljalcev iz 187 držav sveta. Med njimi se za naklonjenost turistov potegujejo tudi države, ki so bile v zadnjih mesecih tarča terorističnih napadov.

Turistični delavci opažajo, da se turisti širom sveta raje odločajo za “varnejše” destinacije. Lepo pozornost na sejmu doživlja tudi Slovenija.

Priznanja Sloveniji

V okviru letošnje turistične borze ITB Berlin je Slovenija prejela priznanje PATWA za najhitreje razvijajočo se turistično destinacijo. Priznanje je v okviru borze ITB ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo RS Zdravku Počivalšku izročil Taleb Rifai, generalni sekretar Svetovne turistične organizacije (UNWTO), ki je ob tej priložnosti Slovenijo izpostavil s sledečimi besedami: "Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli."

ITB Berlin, Priznanje Sloveniji | Avtor: STO STO

Slovenska turistična organizacija je s strani mednarodne strokovne komisije prejela tudi nagradi za promocijska video-oglasa, in sicer za video-oglas Povabilo v Slovenijo in video-oglas Povabilo v Slovenijo s Perpetuum Jazzile.

 Predstavitev obeh promocijskih oglasov na turistični borzi ITB Berlin ter podelitev priznanj je za promocjo Slovenije in slovenskega turizma velikega pomena ne samo na nemškem, temveč tudi na globalnih trgih.

Komentarjev 3
  • micika 20:33 11.marec 2016.

    Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli”......potem veste kako delavec priživi z minimalcem 600€ na mesec,stem da:vozi avto starega 15let, je pred plačo lačen isto velja za-,penzionist z 380€,ministri z 3.000€ in več,z dobrim avtom,do0bro oblečen,lačen žejen ni.....to je ...prikaži več danes slovenija,naša ljuba zelena,lepa slovenija....hvala političarji,res hvala vam

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:23 11.marec 2016.

    Če misliš da je v drugje mnogo bolje razen nekaterih izjem se motiš :)

  • Avatar Leon
    Leon 19:57 11.marec 2016.

    “Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli”.............\s\sRAZMIŠLJANJA O SLOVENIJI V ČLANKU AMERIŠKEGA NOVINARJA Obstaja država v Evropi, pod Alpami, ki meji sama s seboj in na Balkan. Tam živijo najlepše ženske, toda nataliteta zelo upada. Tam zaposleni največ ...prikaži večeč delajo. Tam živijo ljudje na najbolj plodni zemlji, ki pa je neobdelana. Tam vlaki še vedno vozijo počasi in po cestah morajo voziti zelo počasi. V tej državi vsi igrajo nogomet, smučarji imajo svetovne športne dosežke in rekreacija jim je prioriteta. Vsi hitijo v službo, a vsi zamujajo. Osemurni delavnik traja deset ali več ur. Zdravstvo je brezplačno, ampak zdravljenje obvezno drago plačaš. Tam so svobodni novinarji, ki napišejo in poročajo, kar se jim ukaže. Tam je svetovna kriza dobila državljanstvo in domicil. Javna naročanja so skrivnost, a državne skrivnosti javne. Tam vojne še ni konec, je zgodovina in boj še traja. Tam nepismeni pišejo zgodovino in najbogatejši so tisti, ki nikoli niso delali...