Slovenija
6474 ogledov

Če so bili dokumenti prirejeni ali ponarejeni, bodo zahtevali ničnost pogodbe

Dominika Švarc Pipan Flickr/Vlada RS Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan
Nakup stavbe na Litijski cesti v Ljubljani.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je v današnji oddaji Tarča na Televiziji Slovenija napovedala, da bo ministrstvo zahtevalo ničnost pogodbe, če se bo potrdilo, da je bil sporni nakup stavbe na Litijski cesti v Ljubljani opravljen na podlagi ponarejene ali prirejene dokumentacije.

V oddaji so namreč pred tem razkrili, da je cenilec, podpisan pod cenitvijo, novinarjem dejal, da cenitve ni naredil on sam, ampak cenilka, ki je pripravila tudi prvotno, nekaj milijonov evrov nižjo cenitev vrednosti stavbe. Ministrica je v oddaji zatrdila, da tega ni vedela, cenilka pa zadeve za Tarčo ni želela komentirati.

Če navedbe držijo, Švarc Pipan v tem vidi možne elemente kaznivega dejanja. Če se bo potrdilo, da je bil sporni nakup opravljen na podlagi ponarejene ali prirejene dokumentacije, bo ministrstvo zahtevalo ugotovitev ničnosti pogodbe ter uveljavljalo odgovornost enega ali obeh cenilcev, je napovedala.

Kot je dodala, je ob teh informacijah ogorčena, saj gre za sodno zaprisežena cenilca, ki imata jasno določene zakonske obveznosti. Napovedala je še, da bodo takoj po prevzetju stavbe, ki je že plačana, naročili tudi neodvisno izmero prostorov.

Po mnenju ministrice niti strokovne službe na ministrstvu niti ona sama sicer v tem primeru niso malomarno opravili svojega dela.

Nacionalni preiskovalni urad preverja informacije o domnevni nepravilnosti nakupa prostorov za upravno, delovno in socialno sodišče in višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani, ker naj bi ministrstvo stavbo preplačalo, je poročal portal 24ur.

Kot je dopoldne napovedala Švarc Pipan, bo ministrstvo NPU posredovalo vso zahtevano dokumentacijo in s preiskovalci polno sodelovalo.

sodišče kladivo obsodba sodnik Slovenija Slovenija Najslabše plačani sodnik zasluži toliko Robert Golob vlada RS Slovenija Nov poziv k odstopu: Če je vlada ne upošteva, naj odstopi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Avatar lopov
    lopov 09:44 14.januar 2024.

    ŠVARC PIPAN.. IMA TEŽAVO ONA BI NAZAJ DENAR KI JE ŽE V DAVČNI OAZI NEKJE... VZETI MU NIMAJO KAJ KER JIH VRNIL NE BOO... KER JE MAFIJSKI PREKIPČEVALEC BREZ PREMOŽENJA... TO SO TAKI TIČI KI ŠE GAT NIMAJO SVOJIH AL ...prikaži večL JE KDO OD FAMILIJE LASTNIK ALI JIH IMA V NAJEM OD PRIJATELJA.. TAKO (PRIBITO) PAMETNA IN TAKO NAIVNA, NEODGOVORNA OSEBA JE ZA IZREDNO ODPOVED STOŠKE PA NAJ POPLAČA SAMA Z PREMOŽENJEM AL PRISILNIM BREZPLAČNIM DELOM

  • Pohujšanje 09:41 13.januar 2024.

    Dominika Švarc Pipan odsopi. Od prodaje si pobrala svoj del podkunine, sedaj pa pojdi. Dosti imam tvojih laži, nesposobnosti in korupcije. Ni potrebe, da SD okuži vso slovensko družbo s korupcijo. Ne blebetej, da nisi vrdrla, da je stavba preplačana. ...prikaži več Saj si sama podpisala pogodbo in nakazilo. Če si toliko neumna, da ne veš kaj podpisuješ, bolje da izgineš iz politike. Lep pozdrav......

  • sokol7 15:05 12.januar 2024.

    Najslabša vlada od osamosvojitve. Nesposobna, koruptivna, lažniva... samo besedičenje o vladavini prava po njihovi meri, ker jim tako nobeden nič ne more. Kadre so počistili, medije so počistili. Držite glave za klofute iz leve strani. Prav nam je tako so ...prikaži več odločili kolesarji.