Slovenija
71 ogledov

Čebašek-Travnikova z neusklajenim predlogom na sejo skupščine

Zdenka Čebašek Travnik Anže Petkovšek
Skupščina zdravniške zbornice je odločila o kandidatiih za člane izvršilnih odborov, ki jih Zdenka Čebašek-Travnik predlaga namesto kandidatov, ki so jo zaradi nesoglasij glede plače zapustili ali pa na skupščini niso dobili podpore.

Predsednik odbora za zobozdravstvo je postal Krunoslav Pavlović, katerega podpora skupščine je bila najbolj vprašljiva, saj njegov predlog podobno kot prvotni predlog kandidata Matjaža Gorkiča, ni bil usklajen.

"Predsednica ZZZS, ki na zadnji seji skupščine ni dobila zaupnice, se o novem kandidatu ni pogovarjala in ne usklajevala z nikomer. Na vprašanje, zakaj je za novega kandidata izbrala Krunoslava Pavloviča, nam je odgovorila: ker ga poznam," je pred skupščino povedal zobozdravnik Jure Poglajen, poslanec skupščine ZZS.

Po nezaupnici obljubila, da bo upoštevala pripombe ...

Čebašek-Travnikova glasovanja o nezaupnici, ki je bila sprožena tudi zaradi zavračanja komunikacije in avtoritativnega vodenja, 15. marca ni prestala. Proti njej je glasovalo 42 poslancev, podprlo jo je 35. Glasovanje ni bilo pravno zavezujoče in Čebašek-Travnikova se je odločila, da bo nadaljevala delo predsednice skupščine ZZS, hkrati pa obljubila, da bo upoštevala pripombe izrečene na skupščini.  "Volja, ki so jo izrazili zdravniki na volitvah, še vedno ostaja. In jaz sledim tej volji in bom izvrševala naloge ob upoštevanju tega, kar so mi danes kolegi povedali v konstruktivni razpravi," je dejala.

"Edini kriterij zveze in poznanstva?"

"Zveze in poznanstva očitno edini kriterij za imenovanje na tako visoke položaje ter da kompetence in preteklo delo nič ne štejejo," opozarja Poglajen, ki meni, da ima Pavlovič za takšno funkcijo bistveno premalo izkušenj. 

Pavlović pa je podporo skupščine dobil in hkrati postal tudi podpredsednik zdravniške zbornice. "Zbornica ima tako sedaj izvršilni odbor, enega podpredsednika - drugega bomo še izvolili na seji izvršilnega odbora - in praktično ni več ovir, da ne bi delovali v polni sestavi," je povedala predsednica Čebašek-Travnikova.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • Avatar praufo
    praufo 19:43 20.april 2017.

    kdo pa je to Zdenka Čebašek Travnik ... ???

  • Avatar Leon
    Leon 14:44 20.april 2017.

    Ali na grdobo vpliva tudi zloba ,pohlep , napuh ,požrešnost in zavist ? Morda !

  • Avatar Leon
    Leon 14:38 20.april 2017.

    Zdravniki člani ZZZS bi morali izvesti referendum o verodostojnosti Čebašek-Travnikove ! Tudi glede vodstva UKC MB in LJ bi morali postaviti moralne standarde ,ki bi temeljili na etiki in se ne bi merili v karatih .