Slovenija
56468 ogledov

Čeferin povedal, ali ga je res poklical Kučan

aleksander čeferin Profimedia
"Naša država je čudovita, to je država, kjer jaz želim živeti, hkrati je tudi država, kjer vidim eno veliko razdeljenost, kjer vidim imaginarne delitev na podlagi ideologije, ki je že davno pase. To je del, ki me malo žalosti. Vidim državo, ki ima čudovito naravo in nadarjene, pametne ljudi, ki so lahko uspešni kjerkoli na svetu," je za posebno oddajo ob dnevu državnosti, ki so jo pripravili na RTV Slovenija, Aleksander Čeferin odgovoril na vprašanje, kako vidi Slovenijo iz Švice.

O besnih odzivih na njegovo izjavo, da bi morali biti politiki bolj pozitivni pa je dejal: "To mene osebno ne more prizadeti, bolj bi bil razočaran, če bi me tovrstni ljudje hvalili. Me pa razočara, da je netenje sovraštva postalo ene vrste nacionalni šport. Da se s tem ukvarjajo politiki in nekateri resda marginalni mediji, a vseeno so neke vrste mediji."

Zanikal je, da bi ga poklical Kučan in ga nagovarjal, naj gre v politiko. "Na žalost me predsednik Kučan ni poklical, bi se pa z njim z veseljem pogovarjal, saj je pameten človek in ga spoštujem, a ni ni poklical niti drugače nagovarjal k političnemu udejstvovanju. Mene neposredno politično udejstvovanje ne zanima. Bom pa vedno povedal svoje mnenje, nihče, niti histerični pisci tvitov niti plačani samozvani novinarji me ne bodo prisilili, da bom ostal tiho in ne bi povedal svojega mnenja o državi, ki jo imam rad in si je nima nihče pravice lastiti. Nihče nima pravice reči, država sem, jaz, nihče nima pravice reči, samo moje mnenje bo obveljalo, nihče nima pravice reči, vsak tisti, ki se z mano ne strinja, ga je treba uničiti. Proti temu se bom boril," je povedal Čeferin.

Ta izjava ne zasluži komentarja. Naslednji dan me je poklical predsednik vlade ene največjih držav v Evropi, ki je med smehom rekel, da sem odličen, ker sem očitno še pred prihodom virusa vedel, da bo prišel.

O tem, da ga je Janša zaradi nogometne tekme okrivil za izbruh epidemije v Bergamu

Njegova sporočilo ob dnevi državnosti, ki ga praznujemo danes, pa je: "Zavedajmo se, da smo dobri, da smo lahko zelo uspešna država, ne nasedajmo nasilnežem in provokatorjem, za nas kot dvomilijonski narod je edina možnost, da držimo skupaj, v tem primeru smo lahko velik faktor v Evropi. Če bomo nasedali imaginarnim delitvam in verjeli, da je sosed naš sovražnik, ker misli drugače kot mi, potem se nam, verjemite, zelo slabo piše," je povedal in dodal, da je dovolj žaljenja in poniževanja ter vse, ki dobro mislijo, pozval, naj se oglasijo in ne skrivajo doma, saj se bomo na koncu, kot je dejal Martin Luther mlajši, bolj kot besed naših sovražnikov spomnili molka prijateljev.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 61
  • Aleš Prosenc 23:16 27.junij 2020.

    Čeferin če se ne veš, predsednik ni Kučan ampak Pahor. Edino če si mislil komunistično partijo slovenije

  • vesna44 15:58 27.junij 2020.

    Čeferin, ta trenutek si izgubil vso svojo kredibilnost!!! Sram te bodi, prodal si se!

  • contra 12:05 26.junij 2020.

    Čefurin se dela norca iz obolelih ljudi v Lombardiji, čedalje večji loleki se mi zdijo tile super "odvetniki" in" sodniki"!