Slovenija
14 ogledov

Čeferin v imenu Bratuškove odgovoril KPK-ju

Aleksander Čeferin Suzana Kos
Zastopnik Alenke Bratušek Aleksander Čeferin je včeraj popoldne KPK poslal pripombe na osnutek ugotovitev glede izbire za evropsko komisarko.

Zagovornik Alenke Bratušek Aleksander Čeferin vsebine pripomb noče komentirati oziroma jih pojasnjevati za javnost.

Čeferin je sicer že prejšnji teden predlagal izločitev celotnega senata KPK iz preiskave, saj naj bi s kritičnimi izjavami o Bratuškovi pokazali pristranskost. Odgovora KPK še ni prejel.

Kot je znano, KPK je nekdanji premierki in kandidatki za podpredsednico Evropske komisije Bratuškovi osnutek ugotovitev posredovala 9. septembra. Ker Bratuškova ni dvignila pošiljke v zakonskem roku, so 27. septembra opravili izročitev v poštni nabiralnik. Rok sedmih delovnih dni, ko se Bratuškova lahko izjasni o navedbah, se je iztekel včeraj.

Po Čeferinovih navedbah KPK prošnji za podaljšanje roka za še sedem delovnih dni "pričakovano" ni ugodila. Tako bo senat KPK predvidoma v prihodnjih dneh sprejel končni dokument in z njim seznanil javnost.

Zavajanje Bruslja

Bratuškova je v ponedeljek na zaslišanju pred Evropskim parlamentom odgovarjala tudi na vprašanja glede postopka pred KPK. Med drugim je poudarila, da spoštuje zakone in izpostavila, da postopek imenovanja kandidata za komisarja nima prav nobenih znakov korupcije, kar da je ugotovila tudi KPK.

KPK je v odzivu poudaril, da so te izjave Bratuškove prehitre in netočne, saj postopek še ni zaključen.

Komentarjev 1
  • bfilipe 09:58 08.oktober 2014.

    ..a čefurin b spet kr kompletno komisijo izločil..pa potem še vse sodnike, pa tožilce..ah dejmo kr še zakonodajo izločit..ja dej ćefo mater ostal boš brez biznisa potem..jebu te ćefurjanski advokat..