Slovenija
211 ogledov

Cekuti za Patrio 4.000 evrov na mesec

Cekuta je dejal, da denar ni povezan s Patrio. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Slikar Jure Cekuta je od Patrie prejemal štiri tisoč evrov na mesec, agencija MMD pa 7.500 evrov na mesec.

Slovenske novice so danes objavile dokument iz sodnega spisa v zadevi Patria. V njem sodelavec podjetja Patria na Finsko sporoča, kakšno je stanje s plačili virom v Sloveniji in na Hrvaškem.

Dokument razkriva, da je slikar Jure Cekuta do konca leta 2005 od Patrie prejemal štiri tisočake na mesec za nadomestilo stroškov. Svetovalna pogodba je bila sklenjena med Cekuto in dunajskim posrednikom Wolfgangom Riedlom, ki je prvoobtoženi v Avstriji. Za nadomestilo Cekuti naj bi se dogovorili septembra 2005. Dokument sicer nosi datum 24. maj 2005.

Plačila tudi agenciji MMD

Drugi slovenski prejemnik Patrijinega denarja je agencija MMD, ki je dobivala po 7.500 evrov na mesec. Iz elektronske pošte je razbrati, da je takšen znesek prejela za maj in junij tistega leta. Niittynen jo navaja v razdelku agencij za odnose z javnostmi, kot strateška svetovalka pa je organizirala še poslovno pot na Laponsko. Agencija je med drugim organizirala tudi obiske slovenskih novinarjev na Finskem, kjer so spremljali predstavitve oklepnikov 8x8, izlete pa je novinarjem plačevala Patria, še poroča časopis.

Slovenske novice še navajajo, da je agencijo MMD v tistem času vodila Mirjana Jarc, ki naj bi bila znana predvsem kot ena od svetovalk v predsedniških kampanjah Milana Kučana.

Članek o standardih za policijske preiskave na Finskem, objavljen v današnjem Žurnalu24, si lahko preberete v članku Policist in sodnik hkrati.

Komentarjev 4
  • Alto 15:41 19.september 2011.

    ...: ) ali bi od njega kupili Lewis? ; )Najbrž si mislil na kavbojke Levis, ti nerazgledan in polpismeni pajac.

  • albert 15:26 19.september 2011.

    Naša dežela je polna poženščenih moških, ki nikoli niso od očeta dobili dveh vzgojnih okol kepe.

  • 1111 15:10 19.september 2011.

    ...ne zastopim, kaj dela slikar vmes...