Slovenija
10986 ogledov

Celje: Državljani Kosova so se brutalno spravili nad dva dijaka

Policija Anže Petkovšek
Policija: V začetku decembra smo bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri tem so enega od njiju tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici.

"Dobri dve leti nazaj smo v Celju obravnavali več primerov nasilništva nad mladoletnimi osebami. Takrat smo ovadili 20 letnega državljana Kosova, ki je bil kasneje izgnan iz države. Od takrat do zdaj nismo beležili izstopajočih primerov nasilja med mladimi," so sporočili s policije. 

Zdaj so spet udarili: Skupina mladoletnih državljanov Kosova je dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah in še enega dijaka, napadla že v začetku aprila letos. Oba so takrat lažje poškodovali.

Pri zbiranju obvestil smo ugotovili še, da je mladoletni državljan Kosova, ki je sodeloval v pretepu, ko so mladoletnika hudo telesno poškodovali, v času od septembra do konca novembra letos, najmanj enega mladoletnega dijaka, v šolskih prostorih in v okolici šole izsiljeval za denar, pojasnjujejo policisti. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je oškodovani mladoletnik večkrat izročil manjše količine denarja.

Osumljeni mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama Kalašnikov v rokah in na ta način še dodatno ustvarjal strah med vrstniki in si jih na ta način podrejal.

 | Avtor:


Mladoletnega tujca so policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za kaznivo dejanje nasilništva je zagrožena kazen do treh let zapora, za izsiljevanje in povzročitev hude telesne poškodbe pa pet let zaporne kazni.

"Ob tej priložnosti poudarjamo, da je vsako nasilno dejanje, ne glede na obliko, bodisi verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno zato bomo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki. Mladoletniki naj o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji v nasprotnem primeru namreč dajejo nasilnežem le še večji občutek moči," še poudarjajo na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 57
  • sam50 07:35 18.december 2018.

    Najprej celica,3x na dan "batine", liter vode in skorja kruha dnevno, prisilno delo do konca odslužene kazni,potem pa nepovratna karta za njegovo domovino....

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 05:54 18.december 2018.

    Kaj se čudite o številu šipcov v Sloveniji,saj jih vaš fürer zelo privlači in sicer z doktoratom o fasaderstvu iz fakultete v Prištini in po koreninah ki so od tam dol,zato pa je njegova vlada takoj priznala novonastalo državo oz. ...prikaži več njegovo "otačbino"?

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:51 17.december 2018.

    Zavedajte sa da se to ne dogaja tudi v drugih mestih!! Vendar pa,če mi kar koli napišemo ali smo proti nasilju nas levičarji takoj označijo za nacije!! Tako daleč bomo prišli,da bodo dijaki plačevali za prehod proti šoli oblast pa gleda vstran!!