Slovenija
78 ogledov

Celjsko okrajno sodišče Štormanu vrnilo hotel

Zaseg hotela Štorman Gregor Katič
Celjski Eurotras mora znanemu celjskemu gostincu Štormanu hotel vrniti v osmih dneh.

Sodnica celjskega okrajnega sodišča Sanda Klanšek je dva meseca po zadnji obravnavi izdala sodbo, s katero je znanemu celjskemu gostincu Zvonetu Štormanu ugodila v najpomembnejših zahtevkih. Celjski Eurotas mora tako Štormanu v osmih dneh in pod izvršbo vrniti njegov hotel ob Mariborski cesti v Celju, danes poroča spletno Delo.

Štorman v osebnem stečaju

Eurotas mora hotel Štorman, ki je bil preimenoval v hotel Celeia, vrniti v prejšnje stanje, v posest pa ga bo prevzela Štormanova stečajna upraviteljica Anja Markovič Čas, saj je Štorman lani pristal v osebnem stečaju.

Po navedbah Dela je sodnica vsem, ki jih je Štorman zaradi motenja posesti tožil, tudi za v bodoče prepovedala posegati v posest, še zlasti zamenjevanje ključavnic, preganjanje delavcev, ograjevanje hotela s plastičnimi trakovi, nameščanje napisov "zaprto", postavljanje varnostnikov ali kakršno koli preprečevanje dostopa Štormanu do hotela in njegovo uporabo.

Gre za KBM Leasing v likvidaciji, odvetnika Francija Matoza, Aleksandra Jančarja, Eurotas, Tomaža Krajnca in podjetje Administrator, ki so lani sodelovali pri zasedbi hotela.

Odvetnik: zahtevali bomo odškodnino

Štormanov zagovornik Rudi Potrpin je za Delo ocenil, da razsodba za druge Štormanove zahtevke na sodišču pomeni odškodninsko podlago, saj je ena izmed predpostavk, torej protipravnost ravnanja tistih, ki so njegov hotel zasedli, podana.

KBM Leasing je hotel Štorman v Celju decembra 2013 zaradi neporavnanih Štormanih obveznosti v višini okoli dva milijona evrov za vsega 1,35 milijona evrov prodal družbi Administrator. Štorman je januarja lani vložil tožbo zaradi odvzema posesti z zahtevkom za vzpostavitev prejšnjega stanja in prepoved posega v njegovo lastnino, vendar je sodišče zahtevo za vračilo hotela, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, zavrnilo.

Komentarjev 5
  • dragec 07:37 15.julij 2015.

    Lopove in nesposobne privatnike podpira celo sodstvo????

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:18 14.julij 2015.

    Matoz se lepi na ljudi z veliko denarci. Veliko denarcev imajo pa po večini ljudje z sumljivimi posli.

  • encijan 19:48 14.julij 2015.

    Vsi drugi advokati branijo samo angelčke!