Slovenija
10856 ogledov

Hudo čelno trčenje; voznika odbilo nazaj, trčil še v tretji avto

Prometna nesreča na Soški cesti PU Nova Gorica
Cesta je bila po nesreči popolnoma zaprta za ves promet dobri dve uri in pol.

Včeraj je na Soški cesti med Solkanom in naseljem Plave prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. 45-letni voznik je bil hudo poškodovan, 25-letni voznik lažje, tretji udeleženi, 26-letni voznik, pa ni bil poškodovan, so sporočili iz PU Nova Gorica. Cesta je bila po nesreči popolnoma zaprta za ves promet dobri dve uri in pol, nato pa ponovno normalno prevozna za promet od 20.08 ure dalje.

Po trčenju ga je odbilo nazaj na svoj pas, kjer je trčil še v tretji avtomobil

Prometni policisti so ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila, najhuje pa je bil poškodovan prav povzročitelj, ki je začel prehitevati pred seboj vozeče tovorno vozilo v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik drugega osebnega avtomobila. 

45-letni voznik je s prednjim delom svojega vozila čelno trčil v prednji del drugega vozila. Po trčenju je osebni avtomobil 45-letnega voznika odbilo nazaj na svoje smerno vozišče, kjer je nato trčil še v tretji osebni avtomobil, s katerim se je za njim pripeljal 26–letni voznik. 

Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom iz vozila rešili huje poškodovanega voznika ter nudili drugo pomoč. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so po nudeni oskrbi na kraju oba poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, so sporočili policisti.

Kot so pojasnili, bodo zoper povzročitelja prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.

dezurni@zurnal24.si

December Slovenija Poročali smo o smrtni nesreči v prometu, zdaj pravijo, da je ni bilo. To je resnica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.