Slovenija
10 ogledov

"Čemu takšno dramatiziranje?"

Radovan Žerjav Žurnal24 main
V SLS se čudijo, čemu takšno dramatiziranje finančnega ministra Janeza Šušteršiča nad sinočnjo odločitvijo stranke, da ne podpre sprememb koalicijske pogodbe, ki bi omogočile prodajo državnih bank in podjetij v celoti.

Minister Janez Šušteršič, sicer član Državljanske liste, je po odločitvi SLS izrazil razočaranje in dejal, da lahko to drago stane Slovenijo, saj da je zaprta pomembna možnost reševanja stanja v bankah. Kot je povedal, je pričakoval več razumevanja s strani koalicijskega SLS na nujnost ukrepov, izrazil je tudi mnenje, da bo zaradi tega za reševanje bank treba vložiti še več javnih sredstev.

V SLS so se danes na Šušteršičeve komentarje dokaj ostro odzvali. "Predsednik SLS in minister za tehnologijo in razvoj mag. Radovan Žerjav je presenečen nad razburjenim odzivom koalicijske partnerice DL."

Kot so zapisali v SLS, se zgolj držijo koalicijske pogodbe iz 25. januarja, ki je "temeljni akt koalicije, ki opredeljuje spoštovanje dogovorov med vsemi koalicijskimi partnericami."

"Razmere so v tem letu res težke, a take so bile že ob podpisu koalicijske pogodbe, zato v SLS ne vidimo nobenih pravih argumentov, zakaj bi morali spremeniti člen o višini prodaje državnega deleža v bankah tako, da država ne bi v njih ohranila niti kontrolnega deleža," se je odzval Žerjav.

SLS Šušteršiča sprašuje, "zakaj takšno dramatiziranje finančnega ministra ob sinočnji odločitvi IO SLS, da ostaja pri podpori prodaje NLB in NKBM ob ohranitvi kontrolnega deleža države in kaj je morebiti v ozadju predloga za 100 % prodajo teh deležev prav zdaj?"

Komentarjev 14
  • Milan Samide 21:46 16.december 2012.

    ČE BI POLITIKI SPOŠTOVALI........26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil ...prikaži večl s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, SI .Država in (njene institucije , izvoljeni poslanci) bi pregnala lopove in od njih zahtevala povračilo škode, ki so jo naredili državi in državljanom. Denar bi dobila od tistih, ki so jo okradli. O tem govori ta 26. člen URS.

  • mph 17:02 16.december 2012.

    Hmm...pozabil si navesti številko tvojega TRR :-)

  • feferon 15:36 16.december 2012.

    Banke, ki dobro delajo sigurno ne dajejo kreditov na lepe oči, kot so si to razlagali politiki. Pa naj crkne zaradi mene ta ali ona banka, jih je dovolj, če pošteno delajo. Strah jih je ,ker ne bodo mogli politično ...prikaži več vplivati komu lahko dajo denar in komu ne. Njihove piz.darije pa tako davkoplačevalci plačujemo, ne tisti, ki jih zakuhajo!