Slovenija
23 ogledov

Cen vrtcev niso dvignili

Starši bodo plačevali enake cene programov predšolske vzgoje kot zadnji dve leti Žurnal24 main
Različni podatki. Svetniki: Vrtci med dražjimi. Šole: Vrtci med cenejšimi.

Žužemberški občinski svetniki niso potrdili novih ekonomskih cen programov predšolske vzgoje v občini, ker naj bi bile že zdajšnje cene med višjimi na Dolenjskem in v Beli krajini.

Imajo 12 oddelkov
Predšolska vzgoja. 
V Občini Žužemberk delujeta dva vrtca: eden pri OŠ Žužemberk in drugi pri OŠ Prevole. V prvem je deset oddelkov, v drugem, ki ga obiskujejo le otroci, stari od štiri do šest let, pa dva.

Nujno dvigniti cene
Cene bi morali dvigniti zaradi naraščanja stroškov, novih in obogatenih programov ter okrepitve dela svetovalne službe, meni Jelka Mrvar, ravnateljica Osnovne šole (OŠ) Žužemberk. Zavrača očitke, da imajo v primerjavi z drugimi občinami visoke cene; po njihovih podatkih naj bi bili celo med najcenejšimi.

Če bodo imeli v vrtcih primanjkljaj, se bodo morali znajti sami. “Materialne stroške bodo morali kriti iz svojih sredstev ali prerazporediti delovno silo, da bodo stroški manjši,” pravi župan Franc Škufca.

Predlagane spremembe
Starši zdaj v vrtcu Žužemberk za prvo starostno obdobje in varstvo v družini plačujejo 380,5 evra, za drugo starostno obdobje pa 308,42 evra. Predlagane cene so bile 415,92 evra za prvo in 357,56 evra za drugo starostno obdobje. Veljavna cena v vrtcu Prevole je 324,88 evra. Predlog nove cene je bil 350,87 evra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.