Slovenija
27 ogledov

Cena masla enaka kot po vojni

Dobri časi za nemške potrošnike – cene prehrambenih izdelkov padajo. Žurnal24 main
Zavitek masla je v Nemčiji ta trenutek tako poceni, kot ni bil od časov takoj po drugi svetovni vojni. Opazno so se pocenili tudi nekateri drugi prehrambeni izdelki.

Nemška agencija za sporočanje cen (ZMP) beleži izrazito padanje cen življenjskih potrebščin. "Opazno je padanje cen skoraj vseh življenjskih proizvodov," je po poročanju nemških medijev povedal tržni analitik Paul Michels iz ZMP. Najobčutneje so padle cene masla, ki so dosegle cene iz časa po drugi svetovni vojni. Cene kave in penine so se glede na podatke ZMP v zadnjih nekaj tednih znižale za tretijno, pocenili so se tudi sadni sokovi, mleko, jogurt, kruh in pekarski izdelki. Le sir, klobase, svinjsko meso, slaščice in še nekateri drugi prehrambeni izdelki niso doživeli padanja cen.

Analitiki ZMP napovedujejo, da se bo ta trend padanja cen življenjskih potrebščin v naslednjih mesecih še nadaljeval. Deflacije kljub temu ni pričakovati. "Do dalj časa trajajoče deflacije ne bo prišlo," je prepričan Michelis. "Cene surovin se že počasi dvigajo. Cene življenjskih potrebščin ne bodo dolgo ostale na tako nizki stopnji," napoveduje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.