Slovenija
14519 ogledov

Cene goriv: To nas čaka v torek

Bencinska črpalka, dekle toči gorivo Profimedia
Pred nami je nova sprememba cen goriv.

Cene bencina in dizla bodo v torek višje kot sedaj, izhaja iz analize cen gibanja goriv časnika Moje Finance. Pri tem poudarjajo - če seveda vlada ne zareže v marže in trošarine.

Nova regulirana cena bo po njihovih pričakovanjih prvič po lanskem oktobru višja od 1,54 evra. "Iz formule izhaja napoved rasti cene za nekaj več kot dva centa. Pritisk na žepe lastnikov bencinskih vozil bo tako za še naprej za spoznanje višji kot je veljalo za večji del lanskega leta, a še vedno nižji kot konec lanskega septembra, ko je liter dosegel najvišjo ceno v zadnjem letu dni, in sicer 1,588 evra," poudarjajo. Pred letom dni je liter bencina stal približno 1,42 evra. 

Poskočila naj bi tudi cena dizelskega goriva. Če vlada ne bo uvajala ukrepov, bo ta višja približno za 1,5 centra in bo treba za liter odšteti približno 1,54 evra. Torej dizelsko ogorivo bi v tem primeru po izračunu omenjenega časnika stalo toliko kot bencin oziroma bi bil liter celo za spoznanje cenejši, kar bi se zgodilo prvič v zadnjih dveh letih pol, odkar spremljajo gibanje.

Višja naj bi bila tudi torkova cena kurilnega olja, še pišejo. Po njihovih izračunih bo znašala okoli 1,18 evra za liter.

tankanje, bencin, gorivo Zaušnica Avto Zaušnica: Toliko goriva v resnici porabijo avtomobili zima, bencin, gorivo Dobro vedeti Avto Po koliko tednih postane bencin v rezervoarju star? Imamo odgovore ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Ender3 14:16 06.april 2024.

    V EU bo morala nabrati 100miljard za pomoč Ukrajini..Četudi na škodo prebivalstva EU in njihovega standarda.