Slovenija
56 ogledov

Cene rabljenih padle

1/6
Žurnal24 main
Stanovanja. Prodaja se izboljšuje. Cene novih stanovanj ostajajo iste.

 

1.159 evrov za kvadratni meter je po podatkih Gursa povprečna cena rabljenega stanovanja v Mariboru v zadnjem četrtletju lani.

 

Sveže objavljeni podatki Geodetske uprave Republike Slovenije (Gurs) kažejo, da so cene rabljenih stanovanj v Mariboru v zadnjem četrtletju lani padle za pet odstotkov. Ponudniki nepremičnin pa pravijo, da cena kvadratnega metra za novo stanovanje v zadnjih mesecih že stagnira.

Prodaja se izboljšuje
Rabljenih stanovanj je v Mariboru v tem trenutku kar veliko na razpolago. Cene pri njih nihajo. Manj je novih stanovanj, ki bodo v nekaj mesecih vsa prodana,” pojasni Tadej Pepevnik, nepremičninski posrednik z licenco pri Atrium nepremičninah.

Večina prodajalcev novih nepremičnin pravi, da se prodaja še izboljšuje. “Povpraševanja je veliko, vendar izbira ni več takšna, kot je bila na začetku prodaje,” pravi Mirjana Mlinarič, vodja prodaje pri MTB, kjer prodajajo le še objekt Magdalena 3. Tudi Primož Pinter, vodja prodaje pri Konstruktorju, potrjuje, da se prodaja stanovanj še vedno popravlja.

Predvsem v prvem mesecu leta smo zabeležili povečano prodajo. Cene na trgu so že dosegle spodnjo mejo, zato jih ne bomo več nižali,” pravi.

Gurs: še vedno slabše

Je pa kljub optimističnim besedam nepremičninarjev po podatkih Gursa videti, da je prodaja še vedno slabša kot pred enim letom. V Mariboru je bilo med novembrom 2009 in januarjem lani prodanih 142 stanovanj, v enakem obdobju leto pozneje pa le 106.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.