Slovenija
64 ogledov

Cene za odstranitev po domače

V sredo je tržni inšpektorat na servisu AMZS na Serminu v Kopru opravil inšpekci Žurnal24 main
Odstranitev vinjete. Zaračunavajo poljubno. Na servisih AMZS v Ljubljani, Mariboru in Celju uradnega cenika, ki bi vključeval odstranjevanje vinjete, nimajo.

V Ljubljani storitev zaračunajo glede na čas mehanika, ki ga ta porabi za njeno odstranitev. Enak način zaračunavanja imajo v Mariboru, kjer ura mehanikovega dela stane 35 evrov, zaračunajo pa je najmanj pol; odstranitev vinjete torej stane vsaj 17,5 evra. V Celju vam na servisu AMZS vinjeto odstranijo kar brezplačno.

Odstranimo jo sami
Cene. V Mariboru vam bodo na servisu AMZS za odstranitev vinjete zaračunali najmanj 17,5 evra, v Celju vam to naredijo brezplačno. Z odstranitvijo imajo približno 15 minut dela: vinjeto najprej segrejejo s sušilnikom, nato pa odstranijo s strgalom. Na bencinskih črpalkah sicer za en evro prodajajo podobna strgalca, s katerimi si lahko preteklo vinjeto odstranimo sami.

Uradnega cenika nimajo
V včerajšnji primorski izdaji Žurnala smo pisali, da so na koprskem servisu AMZS svoji nekdanji delavki za odstranitev vinjete hoteli zaračunati 15 evrov. Po nadaljnjem preverjanju so nam na dotičnem servisu na Serminu zatrdili, da odstranitev vinjete članom AMZS zaračunajo po šest in nečlanom po 7,5 evra, uradnega cenika pa nimajo.

Inšpekcija že kaznovala

Kot so nas včeraj obvestili s tržnega inšpektorata, morajo biti cene storitev označene na ceniku, in to nedvoumno, lahko prepoznavno in na potrošniku vidnem mestu.

V sredo je bil inšpekcijski pregled opravljen tudi na koprskem servisu. Ugotovili so, da cena odstranitve vinjete ni navedena na ceniku, zato je bil pravni osebi vročen plačilni nalog v višini 1.200, odgovorni osebi pa v višini 400 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.