Slovenija
30 ogledov

Ceneje na enem mestu?

"Premajhni smo, da bi imeli večje število predelovalnic odpadkov, zato bi bilo s Žurnal24 main
Obdelava odpadkov. Mišič bi v Logatec tudi Gorico, ki pa o tem ne ve nič.
Glede na kapacitete bi naš center lahko sprejel tudi odpadke iz drugih občin.
Mitja Trtnik

  "Če bi se tudi severnoprimorske občine priključile centru za ravnanje z odpadki (Cero) notranjskih, istrskih in kraških občin v Logatcu, bi bila to ekonomsko zelo dobra rešitev. Sofinancerski delež posamezne občine bi se zmanjšal, ker bi se breme investicije razdelilo med več občin," pravi Gašpar Gašpar Mišič, piranski podžupan in koordinator projekta Cero.

Dokumenti za oba
MOP
. Na odgovora ministrstva, ali podpirajo oba centra, v Logatcu in Novi Gorici, in ali bo tudi novogoriški rentabilen, še čakamo. Mišič pravi, da je za Cero v Logatcu že izdelan dokument identifikacije projekta, po Trtnikovih besedah pa je izdelan tudi že za Cero Nova Gorica.

Po Mišičevih besedah naj bi bil Cero v Novi Gorici zaradi premajhne količine odpadkov menda nerentabilen, zato bi bilo tu smiselno odlaganje ostanka še iz drugih občin. V Logatcu odlaganje namreč ne bo mogoče.

Mitja Trtnik
, novogoriški podžupan, pravi, da o tej možnosti ne ve nič. "Na ministrstvu za okolje so nam zatrdili, da ima projekt Cero Nova Gorica zeleno luč in gre naprej, celo z možnostjo sprejema še drugih občin. Zelo veliko dokumentacije je že pripravljene, rok za prijavo za pridobitev kohezijskih sredstev je oktober," odgovarja Trtnik, ki se sicer ne strinja, da bi pri njih odpadke le odlagali. Mišič pa spomni, da so se za Logatec odločili prav zato, ker v Novi Gorici niso pokazali interesa, da bi v svoj Cero sprejeli tudi južnoprimorske občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.