Slovenija
41 ogledov

Ceneje za mlade družine

Mladi in mlade družine se bodo na razpisu lahko potegovali za stanovanja v dveh Žurnal24 main
Nad Dolinsko. Razpis za 48 stanovanj bo objavljen predvidoma 10. aprila.

Koper. Stanovanjski sklad Mestne občine Koper (MOK) in Stanovanjski sklad Republike Slovenije bosta predvidoma 10. aprila objavila razpis za prodajo 48 stanovanj Nad Dolinsko cesto v Kopru.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Prednost pri nakupu bodo imeli mladi in mlade družine, ki prebivajo v MOK. Cena še ni uradno določena, a se bodo, kot je za Televizijo Koper povedal Darko Kavre, direktor koprskega stanovanjskega sklada, zavzemali za ceno med 1.600 do 1.800 evri za kvadratni 
meter.

Naprodaj dva stolpiča
Stanovanja so v dveh stolpičih ob cesti v Šalari. Po načrtih naj bi zgradili dve garsonjeri (34 kvadratnih metrov), deset enosobnih stanovanj s kabinetom (40 kvadratnih metrov), 16 dvosobnih stanovanj (60 kvadratnih metrov), 16 dvosobnih s kabinetom (64 kvadratnih metrov) in štiri trisobna stanovanja (75 kvadratnih metrov). V delno vkopani kletni etaži je predvidenih približno 80 parkirnih prostorov, stanovanja pa imajo tudi shrambo.

Načrti za neprofitna
Kavre je omenil, da nameravajo na trgu odkupiti do 200 stanovanj, ki jih bodo dali v neprofitni najem, pri čemer lokacije še niso izbrali. Omenjeno število stanovanj bodo odkupili, če bo pri tem sodeloval še republiški stanovanjski sklad, sicer se bodo omejili na od 120 do 150 stanovanj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.