Slovenija
30 ogledov

Center prinaša novo delo

Temeljni kamen so položili Marjan Pinter, Franc Kangler, Žiga Debeljak in Matjaž Žurnal24 main
Nekdanji Talis. Konstruktor je s prodajo rešil podjetje. Nova delovna mesta.

Maribor. Na območju nekdanje pivovarne Talis bo do konca prihodnjega leta zrasel še en nakupovalni center, v katerem bo delo dobilo več kot sto na novo zaposlenih.

Nova uprava
Konstruktor VGR
. Marjan Pinter je včeraj potrdil, da se vrača na mesto direktorja. Več o razlogih in novi upravi pa bodo pojasnili v prihodnjih dneh.

Projekt za preživetje
Investitor projekta je KBM Leasing, z njim pa je podjetje Mercator sklenilo dolgoročno pogodbo za najem celotnega centra. Glavni izvajalec del bo podjetje Konstruktor VGR. “Za preživetje našega podjetja je ta projekt ključnega pomena, saj nam je s tem uspelo prodati 50 tisoč kvadratnih metrov zemljišča, ki smo ga pred leti kupili od propadlega Talisa,” je pojasnil Marjan Pinter, direktor družbe Konstruktor VGR. Na projektu bo dela za okoli sto gradbenih delavcev ter kakih 150 inštalaterjev in obrtnikov. “O tem projektu smo se pogovarjali več kot eno leto,” je povedal Matjaž Kovačič, prvi mož Nove KBM.

Projekt, vreden 30 milijonov
Žiga Debeljak, predsednik uprave Mercatorja, je pojasnil, da je projekt vreden več kot 30 milijonov evrov, kar po njegovem prepričanju ta trenutek predstavlja eno od največjih investicij v realnem sektorju v Sloveniji. “Za zdaj ne morem napovedati, kaj bo v prostorih našega sedanjega nakupovalnega centra ob Tržaški cesti. O oddaji v najem še nismo razmišljali,” je dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.