Slovenija
13 ogledov

Cerar: Največja zloraba inštituta referenduma doslej

shod policistov Saša Despot
Po nedopustnem dejanju v katerega je bil vpleten predsednik enega policijskega kandidata, si nedopustno dejanje privošči še drugi policijski sindikat, je ogorčen premier Miro Cerar.

Premier Miro Cerar se je odzval na dejanje Policijskega sindikata Slovenije (PSS), ki je vložil pobude za kar štiri zakonodajne referendume. "Gre za največjo zlorabo instituta zakonodajnega referenduma doslej," pravi Cerar, ki to dejanje ocenjuje kot nedopustno in nesprejemljivo.

"Zaskrbljujoče je, da je po nedavnih nedopustnih dejanjih, v katere je bil vpleten predsednik Sindikata policistov Slovenije, še vodstvo Policijskega sindikata zgrešilo povsem nedopustno in nesprejemljivo dejanje," pravi Cerar.

Pobude za štiri referendume

Policijski sindikat je namreč v torek v DZ vložil pobude volivcev za razpis referendumov o noveli zakona o varstvu okolja, noveli zakona o trgu finančnih instrumentov, spremembah zakona o družbi Slovenske železnice in noveli zakona o sodnih taksah. V sindikatu so pojasnili, da jih je v takšno državljansko akcijo prisilila vlada, ki da se krčevito brani izpolniti dane obljube.

"To ni stavkovni ukrep!"

"To ni stavkovni ukrep, pač pa dejanje, ki ga je sprožilo vodstvo policijskega sindikata, ki neposredno enemogoča uveljavitev pomembne zakonodaje, ki jo je sprwejel najvišji državni organ, to je Državni zbor. Želim si, da to ne bi vrglo sence na delo policije in njenega vodstva, ki svoje naloge opravljata zelo dobro in predano."

Policijska stavka v času teroristične nevarnosti

 

Med tem ko si vlada s približevalnimi predlogi prizadeva najti javnofinančno vzdržno pot do sporazuma, vodstvi policijskih sindikatov z nadaljevanjem stavke in omenjenim dejanjem ne ravnata konstruktivno, meni Cerar in opozarja, da "policijska stavka, ki državi že povzroča škodo, vseskozi poteka kljub veliki teroristični nevarnosti v EU ter v času, ko je vlada bistveno povečala proračunski obseg sredstev za delovanje policije, policiji zagotovila nove zaposlitve ter obsežno nabavo nove opreme."

Preberite še:

 

 

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 14:46 08.april 2016.

    Sem verjel ,da je M.Cerar pravnik, demokrat ,predsednik vlade vseh Slovencev ? Imel naj bi škarje in platno ..........mislim,da ima samo plenice ......polne ! Sram me je ,kaj se dogaja v Sloveniji.

  • Plavi-mil 21:42 07.april 2016.

    Po globokem premišljevanju, je postal diktator, vsakega, kateri se mu upre, ali se ne strinja z njim označi za hujskača, ksenofoba, stranke za nabiranje političnih točk, to je zelo v modi zanje mesece, danes policaje za ozmerja za zlorabo, vse ...prikaži veče so drugi krivi, samo on je sončni kralj.

  • kana 18:15 07.april 2016.

    ta država je eno veliko s....e,državljane izkorišča na vsakem vogalu.