Slovenija
30 ogledov

Dva policista prejela opozorilo pred odpovedjo

Policisti lovili Koprivnikarja zurnal24.si
Dva policista, vpletena v afero Koprivnikar, sta prejela opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe zaposlitvi. Za preostalih pet odločitev še ni znana.

Odvetnika David Sluga in Jožef Klavdij Novak sta potrdila, da sta njuni stranki prejeli pisni opozorili pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. V dopisu je navedeno, da lahko delodajalec pogodbo o zaposlitvi odpove iz krivdnih razlogov, če bo v roku enega leta prišlo do nadaljnjih kršitev.
 
Kot je dejal Sluga, je takšno odločitev pričakoval, medtem ko je Novak pričakoval, da njegov klient opozorila ne bo prejel. Zoper omenjeno odločitev ni pravnega sredstva.
 
Odločitev glede preostalih policistov uradno še ni znana, saj vsi še niso prevzeli pošte. Ko bodo na policiji dobavili vse povratnice, bodo Fankovo odločitev sporočili javnosti. Neuradno naj bi peterica dobila izredno odpoved. V tem primeru imajo možnost pritožbe na komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi. Če bi tudi ta njihovo pritožbo zavrnila, pa se lahko obrnejo še na delovno sodišče.

Minister policiji zaupa

Minister Boris Koprivnikar je na novinarski konferenci po današnji seji vlade v odzivu na dogajanje dejal, da policiji še naprej zaupa. Ob tem je dejal, da ne želi, da bi zanj veljali drugačni pogoji kot za druge udeležence v cestnem prometu, in ne želi soditi postopkov policije. Sam ugotavlja, da ta ustrezno izvaja svoje postopke, za odkrite nepravilnosti pa uveljavlja ustrezne sankcije.

PREBERITE TUDI:


Spomnimo, ministra Koprivnikarja sta novembra lani, ko se je vračal s koncerta svoje skupin v Škofji Loki, ustavila policista in opravila alkotest. V začetku marca je prišlo na dan anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrili predhodno dogovarjanje o prometni kontroli. Interni nadzor policije je potrdil obstoj omenjene komunikacije med sindikalisti, zaradi česar so opravili razgovore z vpletenimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.