Slovenija
18 ogledov

Cerar odstopa Kopač Mrakove ne zahteva ...

CSD Saša Despot
Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je bila zaradi nepravilnosti pri postopku odvzema koroških dečkov na razgovoru pri premieru Cerarju, ki njenega odstopa ni zahteval. Mora pa Kopač Mrakova do konca leta uresničiti že dane zaveze ob prvi interpelaciji, so po srečanju z njo in prvakom SD Dejanom Židanom sporočili iz Cerarjevega kabineta.

Stranka SDS je po odločitvi ustavnega sodišča, ki je potrdilo, da je bil postopek odvzema koroških dečkov nezakonit ter da so bile babici kršene ustavne pravice.

"Prisotni so si bili v razpravi edini, da ponovljena interpelacija na odnose v koaliciji ne vpliva. A ob tem predsednik vlade dr. Miro Cerar opozarja, da so pogoji, pod katerimi je koalicija ob prvi interpelaciji podprla ministrico dr. Kopač Mrak, znani in jasni," so po sestanku, ki se ga je poleg Mrak Kopačeve udeležil tudi predsednik SD Dejan Židan, sporočili iz Cerarjevega kabineta.

Družinska zakonodaja in reorganizacija CSD-jev

Skladno z dogovorom ob junijski interpelaciji mora ministrica do konca leta izvesti spremembo družinske zakonodaje, ki jo usklajujejo še medresorsko, reorganizacijo centrov za socialno delo in projekt glede dostojnega dela. Premier pričakuje spremembe zakona o delovnih razmerjih, je pojasnila ministrica in dodala, da glede tega poteka dialog s socialnimi partnerji. Ker želi zadeve uskladiti v socialnem dialogu in verjame, da je to prava pot, po njenih besedah včasih kakšna zadeva poteka malo dlje.
 
Ministrstvu bo za uresničitev zavez v prihodnjem letu namenjenih tudi več proračunskih sredstev, kar je razvidno iz predloga proračunskih dokumentov.
 

Židan: Obljube naj uresničijo vsi ministri

Židan, ki se je sestanka udeležil na zahtevo predsednika vlade, pa je poudaril, da zakonodajne spremembe same po sebi ne prinesejo več sociale, kar je pričakovati od Kopač Mrakove. "Več sociale pomeni več denarja za socialo in delo," je opozoril in dodal, da tudi z zdravstveno reformo samo po sebi državljanom ne bodo nudili več storitev, pač pa bodo to lahko naredili le z dodatnim denarjem. Poudaril je še pričakovanje, da bodo uresničene obljube vseh ministrov, ne le ministrice za delo.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 7
  • Ferluci 23:37 28.oktober 2016.

    Ni mi jasno, da je takšno stršilo všeč Cmeravcu.

  • valerijakregar 20:03 28.oktober 2016.

    po sliki sodeč je bradavičarka za dokonĆno prepričanje cmeravca v svoj prav, uporabila desni krošé:http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/cerar-ni-zahteval-ministricinega-odstopa-od-nje-pa-pricakuje

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:18 28.oktober 2016.

    Samo,ko je zagovarjala pravilnost postopa CSD je naredila napako,saj se je zavestno vmešala v postopek,čeprav zdej laže,da ona ni nič vplivala na zadevo.Malo morgen ni,sicer je pa vse,kar je v parlamentu za zjagat in za njimi pokurt,da ne ostane nič!