Slovenija
27 ogledov

Cerar: takšnega primera kot v Tržiču še ni bilo

Volitve v Tržiču
1/4
Goran Novkovič
"Ni mi jasno, kako se bo to razpletlo. To je zelo neprijetna situacija," glede izginulih glasovnic v Tržiču pravi pravnik Miro Cerar. Možna tudi ponovitev volitev v Tržiču.

"Bistveno je, ali to vpliva na izid volitev. Če ja, potem je treba volitve v celoti na tem območju ponoviti. Ni mi jasno, kako se bo to razpletlo. To je zelo neprijetna situacija," nam je v zvezi s tem dejal pravnik Miro Cerar. Na vprašanje, ali bodo v vsakem primeru in zagotovo v najslabšem primeru ponovljene volitve le v občini Tržič, pa odgovarja: "Po mojem bodo morali 'iti na to možnost'. Problem bo sicer s kampanjo, z izidi volitev po 19. uri, ampak vseeno je to manjše zlo kot če sploh ne bi podaljšali volitev."

Na DVK bodo morali dodatno preučiti, do kdaj bo trajal volilni molk. Vučko pravi, da bodo morda morali z objavo začasnih, delnih izidov glasovanja nekoliko počakati, dokler se ne zaprejo vsa volišča. "To bi bilo logično, o tem bo še odločala Državna volilna komisija," je dejal. Sicer pa na DVK pravijo, da doslej še niso imeli takšnega primera, da bi morali zapreti vsa volišča v določenem volilnem okraju.

Podrobnejše informacije o dogajanju v Tržiču najdete tukaj.

Obvestilo uredništva: Zaradi predvolilnega molka smo možnost komentiranja izključili.