Slovenija
26 ogledov

Cerar tudi uradno za Potočnika

slovenija 15.11.2007 Janez Potocnik, Evropski komisar za Znanost in razvoj, foto European Community
SMC vladi priporoča, naj kot kandidata za evropskega komisarja predlaga sedanjega komisarja Janeza Potočnika. Vlada se bo o predlogu še usklajevala.

V SMC razlogov za takšno odločitev še niso pojasnili. Janez Potočnik se je SMC zahvalil za izkazano zaupanje in podporo. Pozabil ni niti na ljudi, katerih podpora "je bila razvidna iz nedavnih javnomnenjskih raziskav". "V primeru formalnega predloga Slovenije za mojo kandidaturo, bom seveda z enakim pristopom in delom, ki bo tako v korist Evropske unije kot tudi Slovenije, odgovorno nadaljeval tudi v prihodnje," je obljubil Potočnik. 

Predlog za slovenskega komisarja v Bruslju pričakujejo do konca tedna. Tako Miro Cerar kot Alenka Bratušek pa se strinjata, da je to naloga obstoječe vlade.

Raje bi videla žensko

Bratuškova je sicer po srečanju s Cerarjem dejala, da je razočarana, ker Cerar "ni uspel najti ženske" za to mesto. Med kandidati za komisarja sta se sicer omenjala tudi Bratuškova in aktualni minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. 

V SD so vladi ponudili tri možna imena za ta položaj, čeprav pri njih ne vztrajajo. So pa v stranki mnenja, da bi bil čas za drugega komisarja. Do imenovanja Bratuškove imajo zadržke, ker ni zmagovalka volitve. Do morebitne Erjavčeve kandidature pa se niso pripravljeni opredeljevati. Dejan Židan je prepričan, da bodo na koncu le izbrali širše sprejemljivega kandidata z akomisarja. 

Komentarjev 2
  • patrijarh 21:42 29.julij 2014.

    ja kaj pa je Cerar

  • sivka 18:20 29.julij 2014.

    a ni bil Potočnik predlagan s strani LDS