Slovenija
18 ogledov

Cerar: Vlada ni popustila!

Miro Cerar EPA
Vlada ni nikomur popustila, tudi sindikatom ali gospodarstvu ne, pač pa gre za dogovarjanje, je na očitke glede zadnjih odločitev o nesprejetju davka na sladke pijače in nižanja povprečnin občinam danes poudaril premier Miro Cerar.

Premier Miro Cerar je zatrdil, da je vlada s sindikati vodila konstruktiven dialog, na trenutke sicer nekoliko napet, a da je z njimi uspela doseči skupno rešitev. Enako pričakuje, da se bo zgodilo z občinami, in upa, da bo tudi vodstvo gospodarske zbornice spoznalo, da lahko tudi z njimi najdejo primerne rešitve, če bodo le sposobni dokazati, da so zmožni dialoga.

Kot je dejal, vsak dan dokazujejo, da je skozi socialni dialog in dialog s partnerji mogoče najti rešitve, ne pa tako, da nekdo postavlja ultimate, ali z neresnicami o tem, kaj se dogaja, zavaja javnost. Prepričan je, da bo ta vlada dosegla tiste javnofinančne učinke, ki jih mora Slovenija doseči zaradi sebe in zaradi zavez, ki jih je dala Evropski uniji. Predvsem pa zato, da bomo vzpostavili stabilno finančno okolje, ki bo omogočilo razvoj gospodarstva in posledično tudi višjo stopnjo blagostanja.

Premier je še povedal, da bo četrtkova seja vlade pomembna, saj bodo na njej zaokrožili nekatere temeljne usmeritve v zvezi s proračunom za naslednje leto.

Predsednik vlade je ob tem tudi zavrnil namigovanja o tem, da naj bi vlada razmišljala o novem dvigu davka na dodano vrednost za pol odstotne točke. Kot je dejal, mu za zdaj ni znana nobena razprava, ki bi bila namenjena kakršnemu koli dodatnemu dvigu DDV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.