Slovenija
32 ogledov

Češka: Prepovedali Google Street View

(Foto: Google Street View) Žurnal24 main
Češki varuh osebnih podatkov je prepovedal stroritev Googla Street View na področju Češke, saj ta vdira v zasebnost posameznikov.

Vodja urada za varovanje osebnih podatkov Igor Nemec je dejal, da Google tudi nima zakonske podlage, da lahko na območju Češke zbira osebne podatke.

Poleg tega je prejel tudi številne pritožbe čeških spletnih uporabnikov, da je Google od uporabnikov za Street View jemal tudi njihove fotografije.

Google je na obtožbe prek svojega odvetnika odgovoril 17. septembra in ponudil tehnične rešitve za izogib težavam. Nemec je ob tem dejal, da bodo te še proučili.

Google se je moral zaradi svoje spletne storitve v preteklosti zagovarjati že v nekaterih drugih evropskih državah. Nemčija je temu ameriškemu internetnemu velikanu dala čas do 7. decembra, da za Street View izboljša varovanje osebnih podatkov uporabnikov.

Nemci bodo tako morali med drugim imeti možnost, da bodo iz storitve izbrisali svojo hišo ali stanovanje ali druge predmete, ki bi drugim uporabnikom razkrilo njihovo identiteto.

Uporabo fotografij grških mest prek storitve Google Street View pa je maja prepovedal tudi grški informacijski pooblaščenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.