Slovenija
25 ogledov

Cesta delno odprta

1/9
Žurnal24 main
Po dopoldanskem ogledu plazu Znosence v občini Ajdovščina je cesta spet odprta za promet, a z nekaterimi omejitvami. V Laškem, kjer je plaz od ceste odrezal 15 ljudi, stanje umirjeno.

Plazovi mirujejo
"Cesta Sedraž–Trnov Hrib je popolnoma uničena, uredili smo zasilno pot, a opozarjam, da je ta pot res samo za najnujnejše zadeve," je večerne razmere v občini Laško, kjer je četrtkov plaz od sveta odrezal okoli šest hiš, komentiral Jože Senica, poveljnik Civilne zaščite Laško.

Fotografije plazu Sedraž–Trnov hrib, ki nam jih je poslala naša bralka, si oglejte v GALERIJI.

Plaz bodo še naprej budno opazovali, v torek si bodo teren ogledali tudi geologi, s katerimi se bodo posvetovali o nadaljnji sanaciji plazu. Škode je po ocenah Senice za okoli 150 tisoč evrov. Dodal je še, da bo sanacija najverjetneje dolgotrajna, saj bo treba  prepeljati ogromne količine materiala, cesta pa je široka le za manjši tovornjak.     

Četrtkov plaz na cesti SedražTrnov hrib v občini Laško miruje. Tudi plaz Maček v bližini Laškega je v mirovanju. V Ajdovščini že delno odprli cesto za promet. Plazove budno opazujejo, v prihodnjih dneh odločitve o sanacijah.

V Ajdovščini delno odprli cesto
Plaz Znosence so si danes že ogledali predstavniki družbe za ceste, stroke, uprave za zaščito in reševanje, cestnega podjetja, Policijske postaje Ajdovščina in Policijske uprave Nova Gorica, Občine Ajdovščina in občinske civilne zaščite. Po ogledu so na podlagi geodetskih premikov plazu ugotovili, da je v trenutnih razmerah in glede na vremensko napoved mogoče zagotoviti varen promet.

"Plaz bomo še naprej stalno nadzirali, vse podatke bomo sproti posredovali vsem pristojnim službam, meritve bomo opravljali enkrat na dan. Ob vseh večjih spremembah bodo pristojni vnovič odločali o prometnem režimu in zgostitvi dinamike meritev," pa je za zurnal24.si povedal Igor Benko, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Ajdovščina.

Promet je s semaforjem urejen izmenično enosmerno. Po cesti Col–Ajdovščina je dovoljen promet za osebna in tovorna vozila ter avtobuse do 30 sedežev, ki ne presegajo največje skupne mase 7,5 tone. Vsa druga vozila morajo še vedno uporabljati obvoz po cestah Ajdovščina–Razdrto–Postojna–Kalce–Godovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.