Slovenija
3578 ogledov

Huda nesreča, trčila reševalec na motorju in avto

Reševalec na motorju Andrej Leban
V nesreči sta bila udeležena motorist in avto.

Nesreča se je zgodila okrog 8.30 v Ljubljani na križišču Slovenske in Dunajske ceste. Udeležena sta bila voznik reševalnega motornega kolesa in voznik osebnega vozila, so sporočili s PU Ljubljana. 

26-letni motorist - reševalec je pri vožnji po Trgu OF uporabljal posebne svetlobne in zvočne znake (modro luč in zvočni znak). Ko je pripeljal do križišča s Slovensko cesto, je z vožnjo nadaljeval naravnost skozi križišče proti Tivolski cesti ter trčil z osebnim vozilom 30-letnega voznika. Ta je takrat pripeljal iz smeri Tivolske ceste ter v križišču zavijal levo na Dunajsko cesto. Motorist je v nesreči utrpel hude poškodbe.

Kot so prek Twitterja sporočili iz UKC Ljubljana, je bil motorist reševalec na nujni vožnji, ko je se je zgodila nesreča. Bil naj bi težje poškodovan, vendar stabilen. Vodja reševalne postaje Ljubljana mag. Janez Kramar je povedal, da je reševalec stabilen, je pa pred njim dolgotrajno okrevanje. Po njegovi oceni bi to lahko trajalo tudi do enega leta. 

Reševalec je bil na nujni vožnji, na pomoč motoristu, ki se je poškodoval v nesreči. Po prvih podatkih naj bi reševalec na nujni vožnji zapeljal skozi rdečo luč, voznik avtomobila pa ga je verjetno spregledal. O tem, kdo je bil kriv za nesrečo, Kramar ni želel govoriti. Strogo gledano po prometni zakonodaji bi krivda bila na reševalcu, ker je peljal v rdečo luč. "Če je temu tako, je mogoče treba predpise spremeniti," je komentiral Kramar. 

Reševalci na motorju so redko udeležni v prometne nesreče. Leta 2004 se je eden hudo telesno poškodoval, v vmesnem času pa je prišlo do nekaj manjših zdrsov. "Fantje niso imeli težav, so zelo previdni," je pojasnil. 

En mrtev na štajerski avtocesti

Zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta štajerska avtocesta med Krtino in Domžalami v smeri Ljubljane. V nesreči je ena oseba umrla, več pet pa jih je poškodovanih.

Prometna nesreča treh kombijev Slovenija Huda nesreča pri Domžalah, en mrtev, več huje poškodovanih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lavdan 19:48 05.junij 2019.

    Ti fantje, ki vozijo vozila s prednostjo so preveč samozavestni in bi se morali zavedati, da bi bilo bolje priti na kraj dogodka minuto kasneje kot nikoli. Pri vsej tehniki bi bil že čas, da bi lahko imeli možnost, da ...prikaži večda si pred seboj prižigajo zeleno luč na semaforjih.