Slovenija
2 ogledov

Ceste proti Primorski polne turistov

Zastoji so nastajali na cestah proti Primorski. Žurnal24 main
Prvomajski prazniki so se na dan praznika dela močno poznali na slovenskih cestah. Najhuje je na bilo na primorski avtocesti in obalni cesti.

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra je bil skozi cel dan promet zelo zgoščen na primorski avtocesti, kjer so na posameznih odsekih nastajale večkilometrske kolone in na obalni cesti Koper–I zola. Na slednji med priključkoma Slavček in Semedela še vedno velja popolna zapora v smeri Izole zaradi obnovitvenih del. Promet poteka po drugi polovici glavne ceste dvosmerno. Priključek Semedela je v smeri Izole zaprt.

 

Poostren nadzor

Dolenjski in belokranjski policisti bodo v okviru akcije Hitrost poostreno nadzirali hitrost voznikov vseh motornih vozil. Meritve hitrosti bodo najpogostejše na tistih odsekih, ki so po podatkih analiz iz preteklih let varnostno najbolj obremenjeni.

Tako kot danes, bo tudi jutri in v nedeljo med 8. in 21. uro veljala prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Sicer pa je že običajno, da je med prvomajskimi prazniki promet gostejši, več je tudi prometnih nesreč. Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnosti, do zastojev lahko pride tudi ob morebitnih prometnih nesrečah in na cestah, kjer potekajo obnovitvena dela. Policija voznike opozarja, naj hitrost in način vožnje prilagodijo omejitvam in prometnim razmeram, naj ob ugodnih vremenskih razmerah ne precenjujejo svojih sposobnosti in naj ne vozijo hitreje in manj previdno.

"Vozniki naj upoštevajo pravila defenzivne vožnje. Na pot se odpravite spočiti in z ustrezno opremljenimi vozili. Vsi potniki v vozilu naj bodo pripeti z varnostnim pasom. Vozniki naj med vožnjo ne telefonirajo ali se ukvarjajo z opravili, ki bi lahko vplivala na varnost vožnje," so navedli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.