Slovenija
23 ogledov

Čestitke za Bratuškovo

Jospeh Musomelli You tube
Novi predsednici vlade Alenki Bratušek sta ob imenovanju danes že čestitala madžarski premier Viktor Orban in ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli. Ob potrditvi ministrske ekipe je čestital tudi Pahor.

Predsednik države Borut Pahor je izrazil pripravljenost za sodelovanje v korist države in državljanov.

Kot je zapisal, so vsi, ki imajo različne vloge pri vodenju in predstavljanju države, zavezani upravičenim pričakovanjem ljudi, da bomo ravnali v njihovo dobro. "Po letih globalne in globoke krize nihče ne pričakuje njene rešitve čez noč in v celoti. Vendar se potrpljenje ljudi zmanjšuje in le prepričljiva ravnanja političnih ter drugih javnih in državnih institucij bodo omogočila dovolj strpnosti in razumevanja za nujne spremembe," je opozoril.

Tako je Pahor ponudil roko za tvorno sodelovanje v korist države in državljanov. "Poleg vestnega izpolnjevanja mojih neposrednih pristojnosti sem vedno pripravljen prevzeti povezovalno vlogo glede strateških političnih vprašanj, ki zadevajo širše politično soglasje, kot sem to storil v februarju letos," je zapisal Pahor v čestitki. Sicer pa predsednik republike z veseljem pričakuje tudi pobude in predloge Bratuškove.

Dodal je še, da utegne biti tudi v okviru tvornega sodelovanja najbolj koristen, če mu bo uspelo s projektom Slovenija 2030 strniti razpoložljive intelektualne in druge narodove moči za osredotočenje na novo vizijo naše prihodnosti. "Leta krize dodatno dokazujejo, da je brez dolgoročne vizije ukrepanje vlad premalo osmišljeno," je dodal v čestitki.

Mussomeli: Nastopili v kritičnem času

Viktor Orban je v pismu zagotovil pripravljenost na nadaljnje utrjevanje dobrih odnosov med državama v njuno korist in korist celotne regije. Izrazil je tudi upanje, da bosta državi nadaljevali sodelovanje na področju razvoja čezmejne infrastrukture, kot je bila zasnovana med njegovim lanskim obiskom v Sloveniji.

Joseph Mussomeli je ob imenovanju čestital tudi celotni novi vladi, Bratuškovi pa še posebej kot prvi premierki v zgodovini Slovenije. Dodal je, da se ZDA veselijo enako pozitivnih in konstruktivnih odnosov z novo vlado, kot jih je imela s prejšnjimi.

"Nova vlada je nastopila v resnično kitičnem času za Slovenijo, ko je treba takoj sprejeti težke odločitve, ki jih ni več moč odlagati". V tem smislu je Slovenija v podobni situaciji kot ameriška vlada, ki skuša odgovoriti na težke gospodarske probleme, je poudaril veleposlanik ter izpostavil nujnost nadaljevanja gospodarskih reform.

"Medtem ko je bil pod prejšnjo vlado narejen znaten napredek, je treba storiti še več, da bi se zagotovilo okrevanje in zaščitila prihodnost Slovenije," je poudaril. Menil je, da je treba v celoti uresničiti mehanizem slabe banke in holdinga, saj bi bila v nasprotnem primeru povzročena dodatna škoda slovenskemu gospodarstvu in ljudem.

Ključno je, da se nova vlada takoj loti iskanja konkretnih odgovorov na "vse resnejšo gospodarsko krizo", pa tudi, da pokaže "visoko stopnjo transparentnosti in odgovornosti, ki bo promovirala zaupanje pri ljudeh".

"Prepričani smo, da bosta nova predsednica vlade in njena vlada pozorno premislili, kako zagotoviti blaginjo Slovenije, in da bo našla pogum in modrost, da na prvo mesto postavi interese države," je sklenil čestitko ameriški veleposlanik v Sloveniji.

Komentarjev 6
  • dragec 16:33 21.marec 2013.

    Musolini - musomeli je povabil JJ, da v Ameriki bluzi za denar. In kj bo JJ sploh govoril???

  • Ronald Reagan 07:17 21.marec 2013.

    Bolje bi bilo da bi izrodkov foter tistega usodnega dne v WC drkal kot da mu je mamo zaplodil

  • Ronald Reagan 07:15 21.marec 2013.

    Sorči Pohar...jaz pa pričakujem rešitev...čez noč...tako so se ven metali kot da zmorejo...pa da vidimo