Slovenija
9078 ogledov

To pred jutrom sporočajo cestne službe

sneg ceste PrtScr Prometno-informacijski center
Če ni nujno, ne hodite na pot. V kolikor to ne gre, pričakujte nevšečnosti.

Zaradi napovedanega sneženja ponoči in jutri zjutraj lahko po napovedi prometnoinformacijskega centra pričakujemo nevšečnosti v prometu, daljše potovalne čase in izločanje tovornih vozil. Po napovedih agencije za okolje se bodo padavine zvečer okrepile. Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

Pri Darsu so medtem na družbenem omrežju Twitter zapisali: "Previdnost ob močne sneženju, ki bo danes ponoči zajelo velik del države. Najbolj obilno bo snežilo od Razdrtega do Trojan, od Karavank do Novega mesta, tudi Ljubljana in okolica. Lokalno od 20 do 30 centimetrov snega. Na Postojnskem bo precej vetrovno z burjo."

Avtocesta Avto 3. aprila pričakujte kaos na naših avtocestah

Zaradi burje je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do osem ton. Zaradi zimskih razmer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Burja na Primorskem bo ponoči slabela in do jutra ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

sneg Vreme Slovenija Zapadlo bo do 40 cm snega, konec tedna preti velika nevarnost

Čez dan se bo umirilo

V torek zjutraj bo ponekod na jugu in vzhodu sneg prehajal v dež. Dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. V severovzhodni Sloveniji se bo popoldne oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 9 stopinj.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.