Slovenija
44 ogledov

Cestni prevozniki znova grozijo z zaporami

Andrej Klobasa OZS
Slovenski cestni prevozniki, združeni v Sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, so na novinarski konferenci opozorili na aktualne probleme, ki jim povzročajo težave pri delu ter tako zmanjšujejo njihovo uspešnost.

"Prevozniki še vedno nimamo odgovorov ministra Omerzela na predlog dogovora, ki smo mu ga posredovali. Enostavno ne moremo verjeti, da se z ministrom ne moremo niti pogovoriti. Ker so se težave res nakopičile, in še več, pojavljajo se še nove, pripravljenosti za reševanje pa očitno ni, smo začeli priprave na opozorilni protest prevoznikov v Ljubljani, ki pa lahko povzroči kar nekaj težav," je med drugim opozoril predsednik Sekcije za promet pri OZS Andrej Klobasa.

Poudaril je, da si ne želijo protestirati, vendar jih od tega lahko odvrne le izpolnjena obljuba predsednice vlade Alenke Bratušek, da bo storila vse, da se bodo težave prevoznikov začele reševati.

Imajo več zahtev

Predstavniki prevoznikov so ministru Samu Omerzelu po končanih pogovorih oktobra 2013 poslali predlog dogovora, ki ga želijo čim prej podpisati, saj bi s tem končno zaključili pogajanja glede novih cen cestnin, pobranih sredstev iz naslova CO2 takse, glede znižanja glob ter omejitev vožnje tovornih vozil na slovenskih cestah. Predlog dogovora predvideva tudi fleksibilnejše zaposlovanje voznikov, rešuje vprašanje zaposlitve invalidov in problematiko nelojalne konkurence domačih in tujih prevoznikov.

Sicer pa je predsednik sekcije za promet spregovoril tudi o subvencijah za ekološka vozila z motorji Euro 5 EEV in Euro 6. Izrazil je nezadovoljstvo nad zneskom, ki ga je država namenila za to, hkrati pa zavrnil vse očitke, da je sekcija za promet kakorkoli vplivala na časovne roke za prijavo na razpis in na razdelitev sredstev.

 
Komentarjev 1
  • dragec 17:22 27.december 2013.

    Klobasa, ne "palamud"i in ne izsiljuj