Slovenija
22 ogledov

Cestninsko postajo Log bodo začeli rušiti septembra

Cestninska postaja Log Anže Petkovšek
Cestninsko postajo Log bodo začeli odstranjevati septembra in v tem mesecu končali prvi del, je povedal Matjaž Knez, novi predsednik uprave Darsa.

Prva stopnja, odstranitev betonskih delov in napeljav postaje Log, bo po njegovi oceni stala okoli 40 tisoč evrov.

Matjaž Knez napoveduje, da se bo Dars v prihodnje preoblikoval iz graditelja v upravljavca cest. "Ob tem preoblikovanju se bodo ustrezno spremenile pogodbe z zunanjimi izvajalci, ki so doslej delali za Dars," je v intervjuju za Finance še povedal Knez. Dodaja, da bodo število zaposlenih na družbi prilagodili dejanskim potrebam, da pa o številkah težko govori.

Družba je objavila razpis za elektronsko opremo v predoru Markovec, edini za zdaj znani večji projekti za prihodnje leto pa so obnove. Obstajajo pa tudi želje po novih naložbah, na primer za avtocestni odsek Draženci–Gruškovje. "Projektno dokumentacijo smo končali, prihajamo do odkupa zemljišč, takšni postopki tečejo od dve do tri leta," je še dodal Knez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.