Slovenija
12 ogledov

Četrt milijarde dolga

Hilda Tovšak bi prek Vemonta rada prevzela nedokončane Vegradove posle. (Foto: A Žurnal24 main
Vegrad. Do včeraj terjatve prijavilo 1.500 upnikov z več kot 260 milijoni evrov dolga.

“Do včeraj smo vpisali 1.500 upnikov, ki so prijavili za 264 milijonov evrov svojih terjatev. Prijave pa še vedno množično prihajajo,” je za Žurnal24 dejala stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril. Danes se rok za prijavo terjatev namreč izteka. Kot dodaja Grilova, je dela veliko in je tudi zahtevno, zato so precejšnji tudi stroški stečaja. Ti so v treh mesecih presegli 800 tisoč evrov. Sicer pa so upniki ob prisilni poravnavi prijavili manj in sicer za okoli 200 milijonov evrov terjatev.

170 zaposlenih v Vemontu čaka še na del oktobrske in novembrsko plačo ter lanski in predlanski regres.

Hilda bi zidala naprej
Za nedokončane posle pa se bojuje Vemont, ki pa ni v lasti Vegrada v stečaju, temveč Vegrad Naložbe, kjer so zbrani nekdanji zaposleni na čelu s Hildo Tovšak, Ivanom Krofličem, Matejem Košičem in Branko Gabrijel.

Kot smo prvi poročali že včeraj, je Dragan Stojaković direktorski stolček prepustil Urošu Uršniku. Na vprašanje, ali drži, da Grilova od Vemonta zahteva več kot sto tisoč evrov mesečne najemnine, ta odgovarja, da veljavne najemne pogodbe izvirajo še iz obdobja pred začetkom stečaja. “Najemnina je bila določena, pri določitvi višine za nepremičnino je sodeloval tudi sodni cenilec gradbene stroke, sicer pa cena vključuje tako najem celotne nepremičnine kot tudi opreme, ki jo uporablja Vemont. Ker pa je del opreme Vemont od Vegrada letos odkupil, se bo najemnina ustrezno znižala,” pove Grilova, ki se je včeraj že sestala z novim direktorjem. Neuradno naj bi se pogovarjala tudi o morebitnem prevzemu nekaterih dokončanih poslov Vegrada, ki si jih želi Vemont.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.