Slovenija
23 ogledov

Četverica igralnici ukradla 68 tisoč evrov

Žurnal24 main
Novogoriški policisti so aretirali četverico iz Rusije, in sicer zaradi suma goljufije s prikritimi napravami za zajem slike in zvoka.

V eni od novogoriških igralnic so odvzeli prostost štirim ruskim državljanom, in sicer dvema moškima, starima 38 in 46 let, ter dvema ženskama, starima 25 in 38 let, zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. En par je s prikritimi napravami za zajem slike in zvoka prenašal dogajanje pri mizi za poker drugemu paru, ki je v hotelski sobi sprejemal podatke ter nato odločitve o "igranju oziroma neigranju pokra" posredoval nazaj paru v igralnici.

Na podlagi odredb sodišča so kriminalisti opravili več osebnih in hišnih preiskav in pri tem zasegli večjo količino naprav za prikrito zajemanje slike in zvoka kakor tudi drugih pripomočkov, ki so jih osumljeni uporabljali pri kaznivih dejanjih. Osumljenim so prav tako zasegli večjo količino denarja, pridobljenega z goljufijo.

Osumljenci so igralnico oškodovali za približno 68 tisoč evrov, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja goljufije pa so četverico privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Ta je po zaslišanju zoper tri osumljence odredil pripor, 25-letna osumljenka pa je bila po zaslišanju izpuščena na prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.