Slovenija
5 ogledov

Čez Rebernice do 10. avgusta

Vipava bo s hitro cesto čez Rebernice končno prek avtoceste povezana z Ljubljano Žurnal24 main
Iz SCT so sporočili, da so v roku zaključili z deli na elektrostrojni opremi predorov Barnica in Tabor na Rebernicah. Na Darsu pričakujejo, da bodo odsek prometu predali do 10. avgusta.

Kot je namreč za zurnal24.si dejal predstavnik za stike z javnostmi pri Darsu Marjan Koler, bo sedaj lahko sledil tehnični pregled avtocestnega odseka ter morebitna odprava pomanjkljivosti. Nato mora okoljsko ministrstvo izdati odločbo o poskusnem delovanju, s katerim lahko odsek predajo prometu. "Mi smo napovedovali, da bi odsek odprli do 10. avgusta. Prizadevali si bomo, da bi to lahko storili že prej," je dejal Koler.

Kot je znano, se je na letošnji že četrti razpis za izvedbo elektrostrojnih del prijavilo sedem ponudnikov. Najcenejšo ponudbo v višini 13,2 milijona evrov je oddal SCT, medtem ko je Vidoni kot drugi najcenejši zahteval 13,6 milijona evrov. Ker pa se je italijanski konzorcij z Vidonijem na čelu na odločitev Darsa pritožil prepozno, je tako lahko SCT januarja začel opremljati predore na vipavski hitri cesti.

Kaj zaobjemajo elektrostrojna dela?
Elektrostrojna dela zaobjemajo izvedbo razsvetljave, prezračevalnega sistema, protipožarnega sistema, sistema za klic v sili, prometne signalizacije, videonadzornega sistema za spremljanje prometnih tokov in drugih vitalnih elementov, ki jih morajo vsebovati predori v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.