Slovenija
0 ogledov

Cilj: 30 tisoč udeležencev

Pred praznikom Ljubljane, ki bo 9. maja, se bodo pohodniki še 55. podali na Pot Žurnal24 main
55. Pot ob žici. Prireditev bo od 5. do 7. maja. Stala bo 269 tisoč evrov.

Vrhunec tradicionalne prireditve Pot ob žici bo v soboto, 7. maja, ko bo potekal rekreativni pohod in tek trojk. Dva dni prej se bodo na pot podali otroci iz vrtcev, 6. maja pa osnovnošolci in srednješolci. Skupno pričakujejo okoli 30 tisoč ljudi, pravi vodja prireditve Gojko Zalokar.

Celotna Pot ob žici je dolga 35 kilometrov, pohodniki pa se bodo nanjo lahko vključili na eni od osmih kontrolnih točk v Šiški, Murglah, Fužinah, centru, na Viču, Rudniku in za Bežigradom.

Prijavnine za tek trojk ni
Za tek trojk je potrebna predhodna prijava, najpozneje do 30. aprila. Prijavnine ni, vsaka trojka pa bo morala ob dvigu startne številke plačati devet evrov za tri čipe za enkratno uporabo. Teka na 29 in 12,5 kilometra sta namenjena članskim in veteranskim kategorijam, tek na tri kilometre pa osnovnošolcem in srednješolcem. Start zadnjega teka bo pri gostišču Livada, cilj pa na Mestnem trgu, kjer se bosta začela in končala tudi teka na daljših razdaljah. Zaradi prireditve bodo zaprti deli nekaterih cest, kjer bo potekala trasa teka, od 6. do 20. ure pa bo zaprt tudi del Slovenske ceste.

Sedmega maja ob 13. uri bo na Prešernovem trgu tudi proslava ob 70. obletnici Osvobodilne fronte slovenskega naroda. Zanjo bo Mestna občina plačala deset tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.