Slovenija
29 ogledov

Čistilka nad vlomilce

Žurnal24 main
Vlomilci na Celjskem so bili konec tedna zelo dejavni, med drugim so se opremili tudi z glasbenimi inštrumenti.

Na Celjskem so bili vlomilci minuli konec tedna zelo dejavni, saj so policisti zabeležili lepo število vlomov in tatvin. Še največ smole sta imela neznanca, ki sta vlomila v enega od stanovanjskih blokov Pod kostanji v Celju, a sta ostala praznih rok, saj nista računala, da ju bo pri tem zalotila čistilka in ju pregnala.

Vlomilci so bili na delu tudi v Gorici pri Šmartnem, kjer so vlomili v počitniško hišico in iz nje odnesli električni agregat, vreden 300 evrov. Varni niso bili niti parkirani avtomobili. Tako je s parkirišča na Čopovi ulici v Celju izginil moder renault clio, iz parkiranega vozila v Marija Gradcu pri Laškem pa denarnica z 250 evri gotovine, dvema bančnima karticama, vozniškim in prometnim dovoljenjem ter zdravstveno kartico.

Očitno pa so se nekateri vlomilci odločili, da si bodo poslej služili kruh kot glasbeniki, saj so vlomili v trgovino z glasbili na Levstikovi ulici v Celju. Iz nje so odnesli več različnih glasbenih inštrumentov, škodo lastnik še ocenjuje.

V noči s sobote na nedeljo pa je bilo vlomljeno tudi v skladiščne prostore v gradu Lemberg pri Novi cerkvi. Od tam so nepridipravi odnesli za 2.500 evrov različnega električnega orodja, iz lesene barake v Jamovi ulici v Celju pa je izginil mobitel Nokia in nekaj oblačil.

Več tatvin, boljša preiskanost
Lani se je število kaznivih dejanj na Celjskem povečalo, našteli so jih 8.058, a se je na drugi strani povečala tudi preiskanost, in sicer za dober odstotek. Preiskana je dobra polovica vseh dejanj.

Kot ugotavljajo celjski policisti in kriminalisti, se je povečalo zlasti število tatvin in velikih tatvin, in sicer za skoraj 14 odstotkov, več je tudi goljufij, manj pa je drznih tatvin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.