Slovenija
334 ogledov

Čistka v koprski SDS

"Če je stranka prva na državni ravni, mora primerno mesto dobiti tudi na lokalni Žurnal24 main
Koprska SDS je dobila novega predsednika, ki je kritičen do nekaterih strankarskih kolegov.

V torek je koprska SDS po osmih letih prevetrila svoj vrh; dobila je novega predsednika in tudi izvršilni odbor stranke. Prejšnji odbor je za bližnje državnozborske volitve sicer evidentiral dva kandidata, eden od njiju je Ervin Bužan, ki pa podpore novega vodstva stranke za nastop na jesenskih parlamentarnih volitvah nima.
"Bužan je s svojim početjem v nadzornem svetu Intereurope škodoval stranki. Njegov nakup poceni stanovanja od podjetja, ki bi ga moral neodvisno nadzorovati, pa je pripeljal do točke, ko bi moral po mojem mnenju s te funkcije odstopiti," meni novi predsednik mestnega odbora SDS Igor Šircelj. 45-letni podjetnik pravi, da je neodvisen, čeprav so ga menda že obtoževali, da je vohun Borisa Popoviča.

Popoviča ne kujejo v zvezde
"Vsekakor je Popovič Koper premaknil z mrtve točke, to pa ne pomeni, da ga kujemo v zvezde. A v primerjavi z SD, ki je tukaj dolgo vladala, za Koper pa, razen da je trošila proračunski denar, ni naredila nič, je gotovo pozitivec," dodaja. Strinja se, da je bila stranka doslej malo aktivna, na aktualna vprašanja se v bistvu v javnosti ni odzivala. "Novo vodstvo pomeni nov veter, ne bomo več odmaknjeni od članstva," napoveduje Šircelj in dodaja, da so pripravljeni sodelovati z vsemi, ki želijo Kopru dobro. "Treba se je odločiti, kaj želimo, ali bomo turistično mesto ali pa bomo razvijali gospodarske dejavnosti, ki so od te panoge odmaknjene. Vsekakor je treba izrabiti dejstvo, da imamo edino pristanišče v državi," še meni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.