Slovenija
8811 ogledov

Citypark napoveduje "hudo soboto"

Citypark Citypark
"Citypark je kot največje nakupovalno središče izredno veliko, zato je dovolj prostora za obiskovalce in za upoštevanje varnostne razdalje."

Citypark za jutri napoveduje "hudo soboto" s "popusti in ugodnostmi, ki jih ne smete zamuditi", ob tem pa se nekaterim porajajo vprašanja, kako bodo poskrbeli za varnost nakupovalcev.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) konkreten primer težko komentirajo, poudarjajo pa, da je z epidemiološkega vidika "vsaka aktivnost, pri kateri je lahko več ljudi na enem mestu (brez ustrezne razdalje in neupoštevanja vseh priporočil) potencialno večje tveganja za prenos virusa".

"V situaciji, v kateri smo, je pomembno, da vsi skupaj čim bolj zmanjšamo možnosti in priložnosti, kjer bi lahko prišlo do okužbe z virusom," dodajajo.

Povečali so število varnostnikov

V Cityparku pa mirijo, da ves čas skrbimo za visoke higienske standarde, tako glede razkuževanja, nošenja mask in varnostne razdalje. "Citypark je kot največje nakupovalno središče izredno veliko, zato je dovolj prostora za obiskovalce in za upoštevanje varnostne razdalje. Prav tako imamo ves čas prisotne varnostnike, ki tudi spremljajo, merijo število obiskovalcev in ali slednji upoštevajo ostala pravila," pravijo. Dodajajo še, da so za jutrišnjo soboto to število še povečali in bodo ves čas kontrolirali in strogo upoštevali vsa pravila, ki so v sklopu NIJZ. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jakec1575 23:12 09.oktober 2020.

    zadnji veliki shoping pred zaprtjem. ocitno ima mermal, notranje informacije.

  • gregor51 16:22 09.oktober 2020.

    idioti..na kvadrat