Slovenija
1471 ogledov

Člani Gibanja Svoboda to odločitev potrdili z več kot 90-odstotno podporo

Svoboda Anže Petkovšek Volilni štab stranke Svoboda
Pripojitev LMŠ in SAB k stranki.

Za pripojitev stranke SAB je glasovalo 92 odstotkov članstva Gibanja Svoboda, nasprotovali so trije odstotki članstva. Za pripojitev stranke LMŠ je glasovalo 93 odstotkov članov Gibanja Svoboda, nasprotovalo pa sta ji dva odstotka, so sporočili iz stranke.

Članstvo LMŠ in SAB je zeleno luč združitvi s stranko premiera Roberta Goloba že prižgalo. Z današnjo seznanitvijo članov najvišjega organa Gibanja Svoboda pa so stekli še zadnji koraki, preden bosta stranki nekdanjih premierjev tudi formalno ugasnili. Gibanje Svoboda bo postalo pravni naslednik LMŠ in SAB.

Poleg članstva bo Gibanje Svoboda dobilo še njune lokalne odbore ter evropska poslanca LMŠ Ireno Jovevo in Klemna Grošlja. LMŠ in SAB bosta v združeno stranko prispevali tudi proračunska sredstva, ki jih zakonodaja omogoča strankam, ki so na volitvah dosegle najmanj en odstotek glasov.

Formalno združitev strank je sicer pričakovati v prvi polovici julija, združitveni kongres pa po napovedih prvakov vseh treh strank pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

Razprava je na kongresu tekla tudi o lokalnih in predsedniških volitvah. Izjava predsednika vlade je sicer sklicana za jutri, se pa kot kandidatko Gibanja Svoboda na predsedniških volitvah omenja podpredsednico stranke Marto Kos.

Kosova je v preteklem tednu za več medijev že potrdila, da si želi kandidirati in da si ob tem želi tudi podpore stranke. Golob je sicer v današnji izjavi za medije pred kongresom ocenil, da je Kosova najboljša kandidatka za predsednico republike. V skladu s statutom stranke pa bosta končno odločitev o kandidaturi sprejela izvršni odbor in svet stranke.

Novice: Golob vrgel račune na mizo - Robert Golob Slovenija Golob storil prvi korak

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
 • Avatar Antikrist1
  Antikrist1 20:46 27.junij 2022.

  Važno je edino to, da oblasti ni fašist Janša in njegova smrdeča golazen!

 • Luksi 20:00 27.junij 2022.

  Ptič rehabilitira barabe, ki smo se jih že znebili

 • Herkules 20:00 27.junij 2022.

  Rezultati kot pri klero-janšistični SDS - en golob, en golobnjak, en um! Propadla in od ljudi zavrnjena nesposobna politikanta - 7x ponavljaški klovn Šariči in nikoli izvoljena plagiatorska jankovićeva konkubina Brutašek sta se za las rešila raznih sodišč in zapora. ...prikaži več Prevara volivcev z obljubami o vstopu v politiko novih in kompetentnih kadrov je uspela! Vse je bila debela laž, kot vedno! Pokvarjeni prevaranti vladajo, naivni idioti jih volijo! Ne bo dolgo trajalo, kot nikoli ni! Cmerar press!