Slovenija
14 ogledov

Cobiss brez denarja?

V Izumu za zastoj sredstev krivijo ministrstvo Gregorja Golobiča. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Znanost. Direktor Instituta informacijskih znanosti Golobičevo ministrstvo označil za nesposobno.

Sredstva. “Zaradi nesposobnosti ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT), da vladi pravočasno posreduje predlog za imenovanje novih članov upravnega odbora, je onemogočeno sprejetje letnega programa dela in finančnega načrta za institut,” je direktor Instituta informacijskih znanosti (Izum) Tomaž Seljak zapisal na spletnih straneh Cobiss.si in Sicris. Gre za spletni bazi, namenjeni predvsem študijski in raziskovalni dejavnosti.

Ministrstvo: Lani je šlo
Ker ne morejo imenovati novih članov odbora, jim agencija za raziskovalno dejavnost ne more nakazati sredstev za delovanje, je pojasnil Seljak. Agencija namreč pokriva stroške razvoja in delovanja sistemov in servisov Cobiss.si in Sicris.

Besednjaka direktorja in primernosti sporočila na vstopni strani projekta Cobiss ne bomo komentirali.
MVZT

Na MVZT so pojasnili, da je kadrovsko-akreditacijski svet ministrstva glede predlaganih članov decembra zahteval dopolnitve vlog za dve osebi, obravnavo pa zaključil 11. februarja. Gradivo s predlogom sklepa o imenovanju je ministrstvo poslalo na vlado in je bilo uvrščeno na sejo pristojne komisije pred dvema 
dnevoma.

Na ministrstvu so dodali, da je Izum lani šele marca sprejel letni program dela, a to ni oviralo financiranja.

V prihodnjih dneh pričakujemo odgovore Seljaka in agencije o podrobnostih, pa tudi o tem, ali bo neizplačilo sredstev Izumu lahko vplivalo na uporabnike obeh spletnih baz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.