Slovenija
53 ogledov

"Cockta je boljša od Coca-Cole"

Tedeschi ima s Cockto velike načrte. Žurnal24 main
Cockta je boljša od Coca-Cole je prepričan bodoči lastnik Droge Kolinske Emil Tedeschi in v podkrepitev izjave navaja naravne sestavine znamenite slovenske pijače.

Emil Tedeschi, sicer lastnik hrvaške skupine Atlantic, je v oddaji hrvaške televizije V nedeljo ob dveh pojasnil, da je Cocta boljša, ker ni v njej ničesar škodljivega, narejena je namreč na bazi šipka in še 12 trav. Cockta je v nekdanji Jugoslaviji nastala zaradi želje, da se naredi nekaj podobnega Coca Coli, vendar je bil narejen še boljši izdelek, je pojasnjeval in napovedal, da bo Cockta s pomočjo skupine Atlantic osvojila večji del hrvaškega trga.

Tedeschi je sicer ostro zavrnil namige, da bi Drogo Kolinsko kupil za lastnika družbe Agrokor Ivico Todorića. Skupina Atlantic in Agrokor sta sicer dobra poslovna partnerja, saj je Atlantic največji dobavitelj Todoričevega koncerna.

Blagosloviti mora skupščina
Uprava Istrabenza, večinskega lastnika Droge Kolinske, in Tedeschi sta se v začetku julija dogovorila o prodaji 95 odstotkov Droge Kolinske Atlanticu, 382 milijonov vreden posel pa mora na skupščini 24. avgusta potrditi še večina lastnikov Istrabenza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.