Slovenija
25931 ogledov

NOVO: V Janševem kabinetu potrdili slabo novico

Janez Janša v Bruslju Profimedia
V kabinetu predsednika vlade so potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Okužen je strokovni delavec, testirali pa so večji del ekipe kabineta. Predsednik vlade Janez Janša se je iz preventivnih razlogov že večkrat testiral, tokratnega testiranja pa se ni udeležil, saj ni bil v stiku z okuženim sodelavcem, so sporočili iz kabineta.

"Eden od uslužbencev kabineta predsednika vlade je bil zaradi slabšega počutja včeraj na testiranju za novi koronavirus. Ker je bil test pozitiven, smo v skladu s smernicami in epidemiološkimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za vse zaposlene, ki so bili v stiku z navedenim uslužbencem, organizirali testiranje," so zapisali v kabinetu.

Rezultati vseh testov so bili negativni. Glede morebitnih dodatnih ukrepov so v stiku s pristojnim epidemiologom, ki je priporočil, da v prihodnjem tednu izvedejo kontrolno testiranje, so pojasnili. Sodelavka, ki sicer z obolelim deli pisarno, pa bo kljub dobremu počutju in negativnemu testu po navedbah kabineta preventivno ostala v karanteni do kontrolnega testiranja.

Ob tem so še poudarili, da v kabinetu predsednika vlade dosledno izvajajo priporočila NIJZ glede preprečitve morebitnih okužb s koronavirusom, zato dodatni ukrepi niso potrebni. Vsi zaposleni so pozvani k samozaščitnemu in odgovornemu ravnanju.

Covid-19 Slovenija Število okužb s covidom-19 se ne umirja, spet tudi smrtna žrtev

Včeraj je bilo v Sloveniji med 917 testiranimi potrjenih 17 novih okužb. Zaradi koronavirusa je hospitaliziranih 24 oseb, od tega jih je pet na intenzivni negi. Najnovejši podatki ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje kažejo tudi, da je ena oseba umrla. Število žrtev koronavirusa se je tako povzpelo na 119.

Tomaž Gantar Ostro Slovenija Gantar: "Vztrajajo na nečem, kar je škodljivo za državo"
Komentarjev 25
  • Decko 17:52 02.avgust 2020.

    In katera je slaba novica?

  • Avatar praufo
    praufo 20:14 01.avgust 2020.

    pred leti sem se ukvarjal z pc "mlinćki" , v neki firmi model ma antiviruse, pa mašina komp totalno zapacan ... ne vem , tole se mi zdi podobno ... bolj se nabija s tem virusom, več je okuženih ... ...prikaži več pa sej smo itak vsi okućeni, komu to ni jasno?

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 21:05 31.julij 2020.

    To sploh ni dobra novica,dobra bi bila,da je Twito zaradi zapletov kroničnih obolenj in okužbe z bacilčkom priklopljen na respirator,ki ga je zrihtal minister Ležalnik in,ki ga je komisija iz UKC označila za neprimernega!Mogoče bi bla pa država rešena po ...prikaži več mirni poti tega samodržca?