Slovenija
14 ogledov

CPM bi, a nima s čim

"Po prvotnih načrtih bi morala začeti čistilna naprava s kapaciteto 60 tisoč pop Žurnal24 main
Iz današnje štajerske izdaje Žurnala24: Čistilna naprava. Za dokončanje del je CPM dobilo še deset dni časa in pogoj, da zagotovi 330 tisoč evrov.

"Cestnemu podjetju Maribor (CPM) smo dali ultimat. Do petka, 21. januarja, mora zagotoviti 330 tisoč evrov, kar je zgolj dva odstotka od celotne vrednosti projekta, da dokonča vsa dela. Če tega ne bo storilo, bo začel teči odpovedni rok," je za Žurnal24 dejal žalski župan Janko Kos.

CPM bi moralo namreč že pred pol leta dokončati gradnjo čistilne naprave (ČN) v Kasazah, ki se gradi za celotno Savinjsko dolino, a se je zaradi znanih likvidnostnih težav izvajalca zataknilo in dela že nekaj mesecev stojijo. Od CPM so župani spodnjesavinjskih občin zato zahtevali odgovor, ali je dela sploh zmožno dokončati.

Vnaprej ne dajo
Kot je po sestanku dejal predstavnik podjetja CPM, si projekt vsekakor želijo končati, edina težava je denar. "Bila bi škoda, če ga ne bi, saj je skoraj končan. A denar morajo zagotoviti sami, mi jim ne bomo nič plačali vnaprej. Zanesljivo pa bomo plačali, saj imamo denar za to rezerviran," je povedal Kos in dodal, da so že tako utrpeli dovolj poslovne škode.

Čakal bo tudi Elektro

Kot smo izvedeli, pa si je CPM tudi pri Elektru Celje nabralo 14 tisoč evrov dolga, zato so mu zagrozili z odklopom ČN. "To bi pomenilo ekološko katastrofo, saj bi vse odplake nenadzorovano odtekale v Savinjo," je opozoril Kos. Toda včeraj so le našli skupni jezik, saj so iz družbe sporočili, da jim bodo zagotovili nemoteno oskrbo.

Sicer pa se je v Savinjski dolini zataknilo tudi pri dokončanju gradnje kanalizacijskega sistema. Z Vegradom, ki ni niti opravil del niti plačal podizvajalcev, ki zdaj trkajo na vrata občine, so pogodbo že razdrli, prek razpisa pa bodo iskali novega izvajalca. "Ko bo izbran, bodo dela lahko končana v treh mesecih," je prepričan Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.