Slovenija
11 ogledov

CPM klonil pred koncem

Žalski župan Janko Kos je vse do petka upal, da bo CPM vendarle končal dela na č Žurnal24 main
Spodnja Savinjska dolina. Iščejo novega izvajalca za dograditev čistilne naprave.

“Žal smo se seznanili z dejstvom, da Cestno podjetje Maribor (CPM) resnično ni v stanju dokončati izgradnje čistilne naprave, zato so že začeli teči postopki za prekinitev pogodbe,” je po petkovem sestanku vseh županov spodnjesavinjskih občin dejal žalski župan Janko Kos. Župani so sicer še upali, da bo CPM zbral potrebnih 300 tisoč evrov in dela dokončal, a jim denarja zaradi insolventnosti očitno ni bila pripravljena dati nobena banka.

Kanalizacijsko
Nov razpis. Zaradi insolventnosti Vegrada so zastala dela tudi na projektu kanalizacijskega omrežja. Z ministrstva za okolje in prostor so že dobili zeleno luč za nov razpis, ki ga bodo danes posredovali službi vlade za lokalno samoupravo in razvoj ter prosili za prednostno reševanje

Prevladal je razum
“To pomeni, da bomo zelo verjetno objavili nov razpis in na njem izbrali novega izvajalca,” je povedal Kos. Dodal je, da upa, da bi dela po končanem razpisu morda vendarle lahko končali v vsaj treh mesecih. “Od Elektra Celje smo dobili zagotovilo, da izklopa elektrike ne bo. Očitno se zavedajo odgovornosti in je prevladal razum. Dolg bo poravnal investitor, mi pa bomo to upoštevali pri potrjevanju položajev za CPM in znesek kompenzirali,” je dodal Kos. Tako bojazni, da bi, če bi elektriko izklopili, vse odplake začele nenadzorovano odtekati v Savinjo in bi lahko nastala ekološka katastrofa, ni več.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.