Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

12-letnik izvedenec za bombe in razstrelivo

17-letni M. T. iz Prijedora v BiH, dijak tamkajšnje srednje kmetijske šole, se je izkazal za pravega izvedenca za bombe in razstrelivo.

Pozornost policije je M. T. pritegnil potem, ko je v četrtek v šolo prinesel naboj, bombo in razstrelivo lastne izdelave. Prestrašeni sošolci so takoj poklicali policijo, ki je mladeniča aretirala in preiskala njegov dom.

Tam so policisti presenečeni odkrili material, skice in načrte, vredne pravega terorista. Med drugim so našli navodila za izdelavo bombe iz kmetijskih gnojil, načrte dveh trgovskih centrov in navodila za namestitev razstreliva pod avtomobil. Poleg tega je policija pri mladeniču doma odkrila več ročno izdelanih mečev.

S svojimi izdelki se je hvalil

M. T., ki sicer nima policijske kartoteke, naj bi se po poročanju banjaluškega časnika Nezavisne novine s svojimi izdelki hvalil prijateljem, policistom pa je povedal, da je navodila za izdelavo bombe našel na spletu, uporabil pa naj bi jih zgolj iz radovednosti.

Okoliških prebivalcev novica ni pretirano presenetila, saj naj bi za fantov "konjiček" vedeli. Poleg tega naj bi M. T. že od malih nog kazal znake sociopatskega obnašanja, poroča Tanjug.

"Že pri štirih letih je risal razkosana človeška telesa, na eni strani glavo, na drugi trup, na tretji roke. Vse to je bilo pobarvano z rdečo barvo. Njegovim staršem so že takrat govorili, naj ga peljejo k strokovnjaku, naj poiščejo pomoč, saj to ni normalno obnašanje," je za Nezavisne novine povedal eden od mladeničevih sorodnikov, ki je želel ostati anonimen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.